Acer Iconia Tab A500

Ευέλικτο, ισχυρό, Android!

Οι αναλογίες 16:10 της οθόνης του Tab είναι καταλληλότερες για θέαση video από τις 4:3 των iPad, ενώ σε κάθετη διάταξη επιτρέπουν να "χωρέσει" μεγαλύτερο τμήμα ενός Web site. Η ίδια η οθόνη, δε, είναι φωτεινή και ευκρινής σε άκρως ικανοποιητικό βαθμό - όπως και των iPad, στο φως του ήλιου τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά στην σκιά και σε εσωτερικούς χώρους δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα. Η ανταπόκρισή της στο άγγιγμα και τις εντολές του χρήστη είναι άμεση και δεν δημιουργεί προβλήματα, ενώ στη σωστή θέση και αξιόπιστα στη χρήση είναι και όλα τα πλήκτρα λειτουργιών που φέρει η συσκευή στα πλάγια του περιβλήματός της: on/off, ένταση ήχου, "κλείδωμα" διάταξης σε οριζόντια ή κάθετη κλπ.

Συνεχίζοντας να παρατηρεί κανείς τις πλευρές του περιβλήματος σε ένα Iconia Tab A500 αρχίζει να συγκεντρώνει και μερικά από τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει έναντι των iPad. Η πρόταση της Acer φέρει τόσο θύρα καρτών μνήμης microSD όσο και κανονική, κανονικότατη θύρα USB 2.0. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης όχι μόνο μπορεί να αξιοποιήσει χωρίς... πολλά-πολλά το δικό του περιεχόμενο - μουσική, φωτογραφίες, video - στο συγκεκριμένο tablet, αλλά κι ότι μπορεί να επεκτείνει τον αποθηκευτικό του χώρο σε υπολογίσιμο βαθμό. Ακόμη και να μην υπήρχε το... γνωστό θέμα του πολύ κακού iTunes, και μόνο το ότι έχει κανείς άμεση πρόσβαση στα αρχεία του με τόσο κοινά μέσα όσο ένα USB stick ή μία microSD είναι σημαντικότατο για πολλούς από μας.

Στις πλευρές του περιβλήματος υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα... bonus. Όπως οι δύο θύρες mini-HDMI και microUSB: η πρώτη επιτρέπει την άμεση σύνδεση του A500 με π.χ. τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας και προβολή του περιεχομένου του στην οθόνη τους, η δεύτερη τη σύνδεση με PC, τα οποία στη συνέχεια "βλέπουν" το Iconia Tab ως εξωτερική συσκευή αποθήκευσης και καθιστούν τη μεταφορά multimedia υλικού εκεί πανεύκολη. Ούτε iTunes, ούτε τίποτε! Η Acer για λόγους εξοικονόμησης κόστους δεν συμπεριέλαβε το καλώδιο σύνδεσης από mini-HDMI σε HDMI στη συσκευασία, δοκιμάσαμε όμως αυτό που προσφέρει με το Optimus 2X η LG και λειτούργησε άψογα. Και τα δύο καλώδια είναι κοινά και φθηνά: ο χρήστης δεν είναι αναγκασμένος να πληρώσει... κάτι παραπάνω, όπως τυπικά συμβαίνει με τα προϊόντα της Apple.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ