Τα παραπάνω, κατά μία έννοια, προσφέρονται επειδή το μοντέλο αυτό του Iconia Tab στηρίζεται στο περίφημο κύκλωμα Tegra2 της nVidia. Τους δύο πυρήνες του κεντρικού επεξεργαστή, χρονισμένους στο 1 GHz, και τους 8 συνοδευτικούς πυρήνες γραφικών τους είχαμε θαυμάσει στο Optimus 2X - και αποδίδουν εξαιρετικά και στο A500: η έκδοση του λειτουργικού Android είναι η 3.0.1 ή Honeycomb και τα πάντα στο γραφικό περιβάλλον χρήσης του Acer κινούνται χωρίς δισταγμούς ή καθυστερήσεις. Το Iconia Tab είναι κατά πολύ ταχύτερο από το αρχικό iPad και πάρα πολύ κοντά στο iPad 2. Με το επόμενο update του Android αναμένουμε να εξισωθεί με το iPad2, διατηρώντας ωστόσο όλα τα πλεονεκτήματα του ισχυρότερου υποσυστήματος γραφικών της nVidia.
Στις δοκιμές μας, που ήταν - λόγω... σαδιστικής περιέργειας - εκτενείς και σκληρές για το A500, η ανωτερότητα της συσκευής της Acer όσον αφορά στο hardware αποδείχθηκε ξανά και ξανά. Το Tegra2 αυτό που λέμε... "τα σπάει": αναπαράγει αρχεία video ανάλυσης 720p - ή και 1080p (!) ενίοτε - χωρίς πρόβλημα, οι δυνατότητές του στα γραφικά 3D είναι πολύ μεγάλες και η απόδοση του ήχου σε μουσική και ταινίες είναι άκρως ικανοποιητικές για την κατηγορία (τα αποτελεσματικά στερεοφωνικά ηχεία βοηθούν). Κατά τι υπολείπεται στην αυτονομία, είναι η αλήθεια: γύρω στις 7.5-8 ώρες "φυσιολογικής" χρήσης ήταν το σύνηθες πριν χρειαστούμε πρίζα, έναντι 10 περίπου στο iPad/iPad2. Από την άλλη - για όσους ενδιαφέρονται ιδιαίτερα βέβαια - έχει καλύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του από την κάκιστη του iPad2, τόσο στη σύλληψη φωτογραφιών, όσο και video. Δεν υποκαθιστά αυτή μιας καλής ψηφιακής φωτογραφικής βέβαια, μα για τα βασικά επαρκεί.
Το software με το οποίο έχει εφοδιάσει η Acer το δικό της tablet συμπληρώνει κάποια κενά λειτουργιών του Android και σαφώς διευκολύνει το χρήστη: η εφαρμογή Clear-Fi βοηθά στην οπτικοποίηση και την οργάνωση των multimedia αρχείων, η εφαρμογή Nemo Player τα αναπαράγει, ενώ η εφαρμογή Media Server μπορεί να στείλει το υλικό του tablet ασύρματα γι' αναπαραγωγή σε άλλες συσκευές του ίδιου οικιακού δικτύου που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο DLNA. Ενδιαφέροντα είναι και 3-4 games που η Acer προσφέρει προεγκατεστημένα (π.χ. το Need for Speed της ΕΑ), τα οποία δίνουν μία ιδέα για τις ικανότητες του tablet και σε αυτόν τον τομέα. Ένα ζήτημα που χρίζει αναφοράς σχετικά με το A500, πάντως, δεν είναι... δικό του ίδιον, αλλά του Android 3.0: δεν προσφέρεται εξ ορισμού υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στο περιβάλλον χρήσης ή στο πληκτρολόγιο εισαγωγής κειμένου. Ευτυχώς υπάρχουν δωρεάν λύσεις στο Android Store που λύνουν εύκολα το θέμα, περιμένουμε όμως και την επίσημη υποστήριξη της Google το φθινόπωρο.