Apple iPad 2

Ποιοί αγοράζουν, ποιοί προσπερνούν και... γιατί;

Και φτάνοντας στην ώρα των απαντήσεων: είναι το iPad 2 ένα προϊόν που προτείνουμε για αγορά; Ω, ναι. Ανεπιφύλακτα. Είναι το καλύτερο tablet της αγοράς αυτή τη στιγμή, θα είναι σίγουρα μέχρι και τον Αύγουστο και κατά πάσα πιθανότητα για όλο το 2011, ακόμη κι αν κυκλοφορήσουν ισχυρότερα tablet με Android: δεν χρειάζεται κανείς τίποτε πιο γρήγορο για να αξιοποιήσει όλες τις εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές του App Store, κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Για οποιονδήποτε φίλο ή φίλη σκέφτεται να αγοράσει ένα tablet για πρώτη φορά, το iPad 2 είναι και θα είναι για καιρό η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή. Με διαφορά. Και σε καλή τιμή, εν τέλει, αν λάβει κανείς στα υπόψιν τα υποσυστήματά του.

Για τους κατόχους του iPad 1, ωστόσο, η απάντηση είναι κατά πολύ δυσκολότερη. Οι φίλοι και οι φίλες που έχουν ήδη το αρχικό iPad και το όποιο κόστος στα μάτια τους - ακόμη και σε καιρούς όπως αυτούς που διανύουμε - δεν αποτελεί ζήτημα, μπορούν να το αγοράσουν άφοβα: το iPad 2 προσφέρει όλα όσα αγάπησαν στο πρώτο, με καλύτερο τρόπο. Για μας τους υπόλοιπους ήδη χρήστες, που... έχουμε και ένα θέμα όσον αφορά στο πώς και πού διαθέτουμε €500-€800 σήμερα, η αγορά iPad 2 δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα: είναι το αντίστοιχο του iPhone 3GS σε σχέση με το iPhone 3G και το iPhone 4. Ταχύτερο αλλά όχι τρομακτικά, πληρέστερο αλλά όχι καταλυτικά και, εν τέλει, απλό βήμα μπροστά. Όχι άλμα που δικαιολογείται με εκ νέου αγορά. Αυτό θα είναι το iPad του 2012 πιθανώς - και, εμείς τουλάχιστον, το έχουμε σκεφτεί και... λέμε να περιμένουμε εκείνο.

Φυσικά η προσωπική μας γνώμη και στάση - που αφορά στο περιορισμένο σχετικά κοινό των περίπου 10.000 ή 12.000 ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα που είχαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποκτήσει το αρχικό iPad πριν τα τέλη Μαρτίου - δεν πρέπει να επηρεάσει το σημαντικά μεγαλύτερο κοινό που δεν είχε επαφή με tablet στο παρελθόν και το iPad 2 θα μπορούσε να είναι το πρώτο του. Η καινούργια πρόταση της Apple είναι άριστη σε όλα όσα έχουν σημασία και πολύ καλή στα υπόλοιπα - κάτι που τής εξασφαλίζει την περίοπτη θέση της προφανούς επιλογής για τους επόμενους 6, 9 ή και παραπάνω μήνες. Το μόνο πρόβλημα: που θα... το βρουν στην Ελλάδα όσοι και όσες θέλουν να το αγοράσουν; Από την ημέρα της παρθενικής του εμφάνισης στα καταστήματα η συσκευή βρίσκεται σε έλλειψη, με μικρές πιθανότητες να ομαλοποιηθεί η εισαγωγή νέων iPad 2 τον επόμενο καιρό. Είναι αληθινά κρίμα που η Apple κρίνει πως η ελληνική αγορά δεν "δικαιούται" περισσότερο στοκ και που η αντιπρόσωπος εταιρεία της στη χώρα μας δεν μπορεί ή δεν προτίθεται να πιέσει για το αντίθετο. Ας ελπίσουμε αυτό ν' αλλάξει το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε... iPad 2 rules. Απλά!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ