Avermedia Aver3D Capture HD

Συλλαμβάνονται τα πάντα, σε διαστάσεις... τρεις!

Σήμερα, ωστόσο, και με το παρόν software, τί προσφέρει το Aver3D Capture HD στον κάτοχό του; Λιγότερα θα γράφαμε αν αναφέραμε... τι ΔΕΝ προσφέρει! Έχουμε και λέμε, λοιπόν: προβολή τηλεοπτικών καναλιών - των "συμβατικών" 2D και όποιων "ελεύθερων" 3D - με επιλογή να παρακολουθήσει κανείς τα πρώτα τόσο στην συνήθη τους μορφή, όσο και σε 3D μετά από μετατροπή. Σύλληψη του υλικού των καναλιών αυτών και αποθήκευσή του στο σκληρό δίσκο, και πάλι τόσο σε απλή, όσο και στερεοσκοπική μορφή. Σύλληψη υλικού σε υψηλή ευκρίνεια από άλλες, μη τηλεοπτικές πηγές (π.χ. συστήματα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας ή άλλα PC) μέσα από τη θύρα HDMI. Μετατροπή ήδη υπάρχοντος υλικού, όπως π.χ. ταινίες ή video που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, σε 3D. Ακόμη και ραδιοφωνικός δέκτης προσφέρεται, για όσους ενίοτε αισθάνονται μόνο... ακουστικοί και όχι οπτικοί τύποι!

Υπάρχουν, πάντως, κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά κάποιες από τις παρακάτω λειτουργίες. Επειδή, για παράδειγμα, η υποδοχή HDMI στην κάρτα Aver3D Capture HD είναι έκδοσης 1.3 και όχι 1.4, δεν μπορεί να δεχθεί και να συλλάβει υλικό 3D από το PlayStation3 (μπορεί όμως από το Xbox 360 που αξιοποιεί διαφορετικό τρόπο προβολής 3D). Η ανάλυση και ο ρυθμός σύλληψης των καρέ ανέρχονται σε όλες τις περιπτώσεις έως τις 1080i γραμμές και τα 30 αντίστοιχα, ακόμη κι αν η πηγή του υλικού δεν είναι προστατευμένη με το σύστημα HDCP. Η μετατροπή οποιουδήποτε υλικού σε 3D, τέλος, γίνεται μόνο με Windows Vista ή 7.

Εννοείται πως, για προφανείς λόγους, θα πρέπει να διαθέτει κανείς είτε οθόνη ενεργού 3D και π.χ. το kit 3D Vision της nVidia, είτε οθόνη παθητικού 3D (συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων) και τα αντίστοιχα συνοδευτικά γυαλιά, προκειμένου να παρακολουθήσει υλικό 3D. Υπάρχει και η επιλογή "ανάγλυφου" 3D με τα γνωστά μπλε/κόκκινα γυαλιά (η Avermedia εσωκλείει ένα ζευγάρι στη συσκευασία του προϊόντος) και απλή τηλεόραση ή monitor, αλλά πρόκειται φυσικά για έσχατη, κι όχι ακριβώς την καλύτερη, λύση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ