Avermedia Aver3D Capture HD

Συλλαμβάνονται τα πάντα, σε διαστάσεις... τρεις!

Πόσο ποιοτικά είναι τα αποτελέσματα του Aver3D Capture HD... επί της οθόνης, λοιπόν; Είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητικής ποιότητας, πάντοτε με δεδομένο το γεγονός ότι η ποιότητα εικόνας και ήχου της αρχικής πηγής ορίζει και την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Με άλλα λόγια, ε, καλύτερα να μην περιμένει κανείς... θαύματα αν εισάγει με την κάρτα της Avermedia αναλογικά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία ήδη χαρακτηρίζονται από χαμηλή ανάλυση και υψηλό θόρυβο. Τα ψηφιακά κανάλια, άλλωστε, θα υποστούν αναγκαστικά μείωση ποιότητας εικόνας όταν ο χρήστης αποφασίσει να αποθηκεύσει στο σκληρό δίσκο πρόγραμμα από αυτά, λόγω της επανασυμπίεσης κατά MPEG4.

Επίσης (παρ' ότι η Avermedia έχει ενσωματώσει στο συνοδευτικό λογισμικό της ρυθμιστικά για την "ένταση" του εφέ 3D που μπορεί να εφαρμόσει σχεδόν σε κάθε τύπο υλικού 2D) τα στερεοσκοπικά αποτελέσματα έχουν την ίδια "αχίλλειο πτέρνα" με ο,τιδήποτε άλλο υπόκειται τεχνητή μετατροπή από 2D σε 3D. Με άλλα λόγια υπάρχει υλικό που "προσφέρεται" περισσότερο για μετατροπή, όπως π.χ. οι ταινίες 3D animation που μπορούν όντως να είναι απολαυστικές όταν προστίθεται η αίσθηση του βάθους σε αυτές, και άλλο υλικό, όπως π.χ. ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, ο οποίος σε πανελάχιστα σημεία θα προσφέρει "το κάτι παραπάνω" με τη χρήση του εφέ 3D. Ενδιαφέροντα αποτελέσματα λάβαμε πάντως από μερικά games του Xbox 360, αν και πάλι πολλά εξαρτώνται από το είδος του τίτλου και το στυλ της απεικόνισης που χρησιμοποιεί.

Ακόμη και με τα παραπάνω ως δεδομένα, ωστόσο, δεν μπορεί ν' αμφιβάλλει κανείς για το προφανές: η Aver3D Capture 3D είναι μια κάρτα επέκτασης που χαρίζει σε οποιοδήποτε PC τη φιλοξενήσει, ουκ ολίγα αξιόλογα... ταλέντα. Απλώς θα πρέπει να έχει κανείς "στα υπ' όψιν" αν σκέφτεται να την αποκτήσει, δύο πράγματα: ένα, πως η συγκεκριμένη κάρτα έχει νόημα να αποκτηθεί απ' όσους διαθέτουν ήδη κάποιο είδος μέσου προβολής 3D - ειδάλλως οι μισές της δυνατότητες δεν αξιοποιούνται. Δύο, πως μόνο καλής ποιότητας πηγές, με άλλα λόγια μόνο ψηφιακές και ει δυνατόν ανάλυσης 576p "και πάνω", θα προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Για όσους και όσες, ωστόσο, είχαν ήδη αντιληφθεί τα παραπάνω, η Aver3D Capture 3D είναι ενδιαφέρουσα επένδυση. Αρκεί να σκοπεύουν, φυσικά, να την αξιοποιούν συχνά: "εφέ για το εφέ", ε, δεν το θέλει κανείς πια!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ