Avermedia Game Capture HD

Κοίτα τί κάνω στο Pro Evo, Internet!

Το ίδιο το Game Capture HD είναι συσκευή pass-through, δηλαδή το σήμα και η εικόνα του PS3 - χρησιμοποιήσαμε στις δοκιμές μας κυρίως το σύστημα της Sony αλλά και στης Microsoft λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο - περνούν μέσα από αυτό και καταλήγουν την τηλεόραση με τον ίδιο τύπο καλωδίων (component και RCA). Και αυτά τα καλώδια περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Ο παίκτης απλώς τα συνδέει, ενεργοποιεί τη συσκευή, κάνει κάποιες αρχικές ρυθμίσεις - ημερομηνία/ώρα, ποιότητα εικόνας κατά την εγγραφή κλπ. - και... αυτό ήταν! Το περιβάλλον των ρυθμίσεων είναι σπαρτιάτικο, βέβαια, και χρησιμοποιεί μόνο κείμενο, αλλά κρίνεται απόλυτα επαρκές. Έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που θα γίνουν οι ρυθμίσεις και μετά, σπάνια θα καταφύγουν στα σχετικά μενού οι περισσότεροι κάτοχοί του.

Σημαντικό σε όλα αυτά είναι το μέσο αποθήκευσης που χρησιμοποιεί το Game Capture HD. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα απλό USB flash drive (τα γνωστά... "στικάκια"), είτε σκληρός δίσκος. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα μπορεί να είναι είτε εσωτερικός (σύνδεσης SATA και τοποθετημένος στην ειδική υποδοχή που φέρει η συσκευή), είτε και πάλι εξωτερικός, σύνδεσης USB 2.0. Δικαιολογημένα η Avermedia συνιστά τη χρήση σκληρών δίσκων, καθώς η ταχύτητα εγγραφής των flash drives ποικίλλει τόσο πολύ ανάλογα με το είδος τους, που δεν είναι εύκολο να ξέρει κανείς ποιά να εμπιστευτεί και ποιά όχι. Προτιμήσαμε και εμείς την οδό του σκληρού δίσκου, ενός κοινού εξωτερικού USB 2.0, ο οποίος λειτούργησε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Για τους gamers που θέλουν να εγγράψουν μεγάλα σε διάρκεια video, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι σκληροί δίσκοι πρέπει να είναι διαμορφωμένοι κατά NTFS και όχι κατά FAT32, ώστε να μην υπόκεινται στον περιορισμό μέγιστου μεγέθους αρχείου των 4 GB.

Ο κάτοχος της συσκευής της Avermedia την ελέγχει από το συνοδευτικό τηλεχειριστήριο (εύχρηστο παρά το μικρό του μέγεθος). Στη λειτουργία της, δε, δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη: ο παίκτης, έχοντας συνδέσει και ρυθμίσει το μέσο αποθήκευσης, πατά το "REC" στο τηλεχειριστήριο και το Game Capture HD - μετά από παύση ενός δευτερολέπτου - αρχίζει να στέλνει ο,τιδήποτε συμβαίνει στην οθόνη, σε πραγματικό χρόνο, σε ροή video μορφής AVI. Δεν υπάρχει κανένα "κόλλημα", κανένα "βήξιμο", καμία καθυστέρηση κατά την εγγραφή: ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει να παίζει κανονικά, online ή offline, και το Game Capture HD απλώς να... εγγράφει τα πάντα. Τόσο απλά! Το τηλεχειριστήριο επιτρέπει επίσης τη σύλληψη στιγμιοτύπων (screenshots), μεμονωμένα ή σε ακολουθία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Και όποτε ο χρήστης κρίνει πως έχει αποθηκεύσει αυτό που θέλει, παύει την εγγραφή και στο σκληρό δίσκο βρίσκεται ένα αρχείο video που μπορεί να αναπαράγει ή/και να επεξεργαστεί, σε μία γκάμα συσκευών και με διάφορα δωρεάν προγράμματα αντίστοιχα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ