Avermedia Live Gamer HD

Video από games, ευκολότερα από ποτέ

Επιδιώκοντας να προσφέρει - πρωτίστως στους κατόχους Η/Υ - ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά στη διαχείριση video clip που προέρχονται από games, η Avermedia έχει "προικίσει" και την Live Gamer HD με τις ενδιαφέρουσες extra δυνατότητες "εκπομπής" της Game Broadcaster HD. Με τη βοήθεια και του συνοδευτικού software ο κάτοχος της νέας κάρτας της Avermedia μπορεί να "εκπέμψει" σε πραγματικό χρόνο (broadcast) υλικό από το video game που παίζει εκείνη τη στιγμή, δημιουργώντας ουσιαστικά "κανάλια" που άλλοι παίκτες μπορούν να παρακολουθήσουν live. Πέρα από τις υπηρεσίες τύπου TwitchTV που αξιοποιούνται γι' αυτό το σκοπό, η Avermedia συνεργάζεται και με τη δημοφιλή XSplit (προσφέροντας τρίμηνη συνδρομή δωρεάν), οπότε είναι εφικτός και ο live σχολιασμός πέρα από την εκπομπή video. Πολλά όσον αφορά στην ποιότητα της εκπομπής εξαρτώνται από τη Δικτυακή σύνδεσης του χρήστη προφανώς (κυρίως από την ταχύτητα της αποστολής δεδομένων ή upload), όμως οι αφοσιωμένοι PC gamers που θα ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο το πιθανότερο είναι να διαθέτουν κατάλληλη σύνδεση ούτως ή άλλως.

Είναι πρακτικά απίθανο να κυκλοφορήσει τεχνολογικό προϊόν (ειδικά από αυτά με... "ειδικές αποστολές", όπως η κάρτα Live Gamer HD) και αυτό να είναι απολύτως άψογο - οπότε κάποιο περιθώριο για μικρά "παράπονα" υπάρχει κι εδώ. Ένα: η πρόταση της Avermedia είναι δύσκολο να συλλάβει υλικό από το PlayStation3, επειδή η Sony έχει "κλειδώσει" με το σύστημα HDCP τη θύρα HDMI του. Γίνεται, με την προϋπόθεση ο χρήστης να αναζητήσει ειδικό μετατροπέα από την έξοδο συνιστωσών του PS3 (component) σε έξοδο HDMI, αλλά τα αποτελέσματα και εγγυημένα δεν είναι, και σε καμία περίπτωση τόσο ποιοτικά όσο με την αμιγώς ψηφιακή σύνδεση. Δύο: κάποιοι gamers με υψηλές απαιτήσεις ίσως θεωρήσουν ως μειονέκτημα την εγγραφή video ανάλυσης 1080p σε έως 30 και όχι 60 καρέ. Δεν διαφωνούμε πως... καλά θα ήταν, όμως με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των clip να προορίζονται για το YouTube, το ζήτημα δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο σοβαρό - η κάρτα αυτή δεν σχεδιάστηκε ποτέ ώστε να είναι επαγγελματικού προσανατολισμού (και αντίστοιχα υψηλού κόστους...) ούτως ή άλλως.

Και αυτό είναι, πιθανότατα, το σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσει κανείς όσον αφορά στην Live Gamer HD: το κόστος αναλογικά με την αξία που προσφέρει. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του προϊόντος ανέρχεται στα €249, μέσω Amazon το βρήκαμε και στα €230 περίπου. Ναι, μπορεί να μην είναι λίγα χρήματα για εξειδικευμένη κάρτα επέκτασης, όμως το πόσα πράγματα αναλαμβάνει να κάνει - σύλληψη από games για PC, για Xbox 360 και iPad/iPad2, εκπομπή live περιεχομένου μέσω Internet, σχολιασμός χωρίς την ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού - είναι αρκούντως πολλά. Η ποιότητα των αποτελεσμάτων, δε, είναι αρκετά υψηλή ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις του 90% του κοινού των παικτών που θα ήθελαν να εγγράψουν κινούμενη εικόνα από τ' αγαπημένα τους games και να τη δημοσιεύσουν στο Δίκτυο χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Με έναν μικρό... αστερίσκο επιφύλαξης, λοιπόν, για όσους θα ήθελαν να εγγράψουν υλικό από PS3, την Live Gamer HD την προτείνουμε ανεπιφύλακτα κυρίως στους PC gamers και μετά στo υπόλοιπο τμήμα του κοινού που σκοπεύει να συλλάβει κινούμενη εικόνα από games με Η/Υ. Προσβλέπουμε σε σταθερές αναβαθμίσεις κι υποστήριξη, μαμά Avermedia!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ