Avermedia Live Gamer HD

Video από games, ευκολότερα από ποτέ

Τρίτο μα όχι λιγότερο σημαντικό: οι δύο είσοδοι HDMI επιτρέπουν την εγγραφή από άλλη εξωτερική πηγή (όπως το Xbox 360), ενώ εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε (την ώρα που το PC εγγράφει). Αυτό είναι εφικτό επειδή η δεύτερη είσοδος HDMI είναι "διάφανη" στη λειτουργία της (pass-through), οπότε χρειαζόμαστε μόνο μία οθόνη για τη σύλληψη του υλικού, αυτή όπου παίζουμε: η κάρτα αναλαμβάνει να πάρει το σήμα εικόνας (και ήχου) από την εξωτερική πηγή και να τα διοχετεύσει στην οθόνη, ενόσω το σχετικό software για την εγγραφή συνεχίζει να λειτουργεί "στο παρασκήνιο". Όπως εύκολα θα βεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί έστω κι επιδερμικά με σύλληψη video από συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης στο παρελθόν, η διάταξη αυτή αληθινά... "λύνει τα χέρια"!

Η εγκατάσταση της ίδιας της κάρτας και του σχετικού λογισμικού είναι πανεύκολη (οποιοσδήποτε έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν θα είναι έτοιμος να αξιοποιήσει το όλο σύστημα μέσα σε 10 λεπτά). Στο δεύτερο, το λογισμικό, θα διακρίνει τη μεγαλύτερη διαφορά οποιοσδήποτε έχει χρησιμοποιήσει παλαιότερες κάρτες σύλληψης της Avermedia: η νέα έκδοση ονομάζεται RECentral και είναι σχεδιασμένη εξ αρχής, είναι καλαίσθητη και λογικά δομημένη, προσφέρει πλήθος επιλογών με τρόπο εύχρηστο και γενικώς... "κλέβει την παράσταση" κατά τη γνώμη μας! Η Avermedia έχει επιλέξει να προσφέρει τρία προκαθορισμένα σετ ρυθμίσεων - τα Newbie, Amateur και Pro - που προϋποθέτουν διαφορετικά επίπεδα οικειότητας με το... "άθλημα" της σύλληψης video. Οι έμπειροι χρήστες φυσικά είναι σε θέση να ορίσουν λεπτομερώς δικά τους σετ ρυθμίσεων για διαφορετικές περιπτώσεις π.χ. για σύλληψη από PC ή από Xbox 360.

Η ίδια η διαδικασία της σύλληψης, από τη στιγμή που όλα θα "στηθούν" σωστά, δεν θα μπορούσε να είνα απλούστερη: ο παίκτης συνδέει το περιφερειακό πλήκτρο σύλληψης σε μία θύρα USB και, καθώς παίζει, απλώς το πατά κι η εγγραφή ξεκινά άμεσα. Η κάρτα υποστηρίζει πολλές αναλύσεις και καρέ ανά δευτερόλεπτο, με ανώτερη αυτή της υψηλής ευκρίνειας (1080p) στα 30 καρέ. Το επίπεδο ποιότητας της εικόνας κινείται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα (τα 12 Mbps μέσω του αλγορίθμου H.264 παράγουν λεπτομερή αποτελέσματα με μηδενική απώλεια καρέ), ενώ η Avermedia αναβαθμίζει τακτικά τόσο την ίδια την κάρτα όσο και το συνοδευτικό λογισμικό για καλύτερα αποτελέσματα (π.χ. η πιο πρόσφατη δοκιμαστική έκδοση αυξάνει το όριο ποιότητας εικόνας της εγγραφής στα 20 Mbps). Ο ήχος που συλλαμβάνεται είναι πάντοτε στερεοφωνικός, ανεξαρτήτως σύνδεσης, αλλά και πάλι επαρκής για την παραγωγή video clip μέσα από games. Εννοείται πως και η σύλληψη στιγμιοτύπων (screenshots) γίνεται εύκολα και ακαριαία. Το ότι όλα λειτουργούν χωρίς προβλήματα, το αναφέραμε; Ε, αξίζει να υπογραμμιστεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ