Dell Inspiron Zino HD

Και για γραφείο, και για σαλόνι!

Ένα πλήρες PC - λίγο έως πολύ - λοιπόν, σε πολύ μικρό μέγεθος και όμορφο σχεδιασμό. Πρακτικά, ωστόσο, πώς αποδίδει; Κάτω από το περίβλημά του το Zino HD "κρύβει" έναν επεξεργαστή Athlon 3250e της AMD, χρονισμένο μόλις στο 1.5 GHz, υποβοηθούμενο από 3 GB μνήμης. Ο συγκεκριμένος Athlon είναι μεν ισχυρότερος από π.χ. έναν Atom όπως αυτόν που ενσωματώνουν τα πιο πολλά netbooks, για τα δεδομένα επιτραπέζιου ή Media Center PC όμως θεωρείται μάλλον αδύναμος. Χωρίς να είναι εκνευριστικά αργός, δεν είναι "σβέλτος" στο βαθμό που να επιτρέπει την άνετη εκτέλεση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα χωρίς καθυστερήσεις - μιλώντας πάντοτε για το περιβάλλον των Windows 7 που το συνοδεύουν. Τα 3 GB μνήμης... κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά για τα σημερινά δεδομένα μόνο ως εισαγωγικό PC μπορεί να χαρακτηριστεί το Zino HD. Κακά τα ψέματα.

Ευτυχώς, την εικόνα του για χρήση στο σαλόνι βελτιώνει κατά πολύ το chipset γραφικών που ενσωματώνει, το Mobility Radeon 4330. Αυτό επίσης βρίσκεται στα... χαμηλά στρώματα στη σημερινή ιεραρχία των καρτών γραφικών της ATI, είναι όμως υπεραρκετό για να φέρει σε πέρας τη μία αποστολή που υποψιαζόμαστε πως θα του ανέθεταν όλοι πια στο σαλόνι: την αναπαραγωγή ταινιών υψηλής ευκρίνειας. Το Zino HD - με το δωρεάν πρόγραμμα Media Player Classic Home Cinema - προσέφερε απροβλημάτιστη αναπαραγωγή αρχείων video MKV, ανάλυσης 1080p, πολύ απαιτητικών και λεπτομερών μάλιστα. Επειδή την αποκωδικοποίηση δεν αναλαμβάνει ο Athlon αλλά η Radeon, οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα κομψό Media Center PC για σύνδεση με τη νέα τους τηλεόραση high definition δεν έχουν κανένα λόγο να αμφιβάλλουν για το αν και κατά πόσο το Zino HD είναι κατάλληλο γι' αυτό.

Όσον αφορά στο gaming, πάντως, επιστρέφουμε σε... ρηχά νερά, καθώς ο Athlon παίζει ρόλο στο πόσο άνετα αποδίδονται τα 3D γραφικά στους σύγχρονους τίτλους για Η/Υ. Η Mobility Radeon 4330 δεν έχει πολύ μεγάλη ισχύ ούτως ή άλλως, οπότε δεν θα προτείναμε το Zino HD για games όπως τα Call of Duty 4, Unreal Tournament 3 ή DiRT 2 - παρ' εκτός κι αν αρέσκονται σε... slideshows με ρυθμό ανανέωσης μονοψήφιο, δηλαδή! Από την άλλη, το σύστημα της Dell είναι απολύτως ικανό να αποδώσει δημοφιλή casual games όπως αυτά της PopCap - τα αγαπημένα μας Bejeweled και Peggle ανήκουν σ' αυτά - οπότε το gaming δεν αποκλείεται εντελώς, αλλά περιορίζεται σε άλλες κατηγορίες PC games, με όχι απαιτητικά 3D γραφικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ