Dell Inspiron Zino HD

Και για γραφείο, και για σαλόνι!

Το συμπέρασμα όλων των προαναφερθέντων λοιπόν, σε μία πρόταση; Το Zino HD είναι κατάλληλο για κάποια πράγματα, όχι κατάλληλο για κάποια άλλα. Οπότε, όλα εξαρτώνται από το εξής απλό: τί ζητά για εκείνα τα πράγματα που μπορεί να προσφέρει σωστά; Η τιμή πώλησης του Zino HD έχει οριστεί από τα Multirama ελάχιστα παραπάνω από τα €500, πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζοντας κανείς αυτό και ένα απλώς αξιοπρεπές monitor π.χ. 21 ιντσών, έχει στη διάθεσή του ένα πλήρες, συμμαζεμένο και ευπαρουσίαστο PC γραφείου με λιγότερα από €700. Επιπλέον το PC αυτό καταναλώνει πάρα πολύ λίγη ενέργεια - κάτω από 60 Watt όταν... "καταπιέζεται ψυχολογικά", έως και 30 Watt σε αδράνεια - κάτι διόλου αμελητέο στις μέρες μας, για πολλούς λόγους.

Τοποθετημένο σε ένα γραφείο, αυτό το PC δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανταποκριθεί σε όλες τις καθημερινές εργασίες - Web, mail, Office κλπ - ή και να αποδώσει τα casual games που αναφέραμε. Ο,τιδήποτε παραπάνω, όπως η επεξεργασία φωτογραφίας ή video, καθώς και το gaming με 3D γραφικά, είναι πέρα από τις δυνατότητές του. Από την άλλη, δεν σχεδιάστηκε ποτέ για τις ανάγκες των απαιτητικών χρηστών, αλλά εκείνων που το μόνο που χρειάζονται είναι ένας προσωπικός υπολογιστής γενικών καθηκόντων. Για το κοινό αυτό, που προτίθεται να δώσει "κάτι παραπάνω" για να έχει ένα μικρό, όμορφο lifestyle PC αντί γι' ακόμη έναν τυπικό - και από πλευράς design βαρετό - Η/Υ "πύργο", το Zino HD είναι επιλογή που όντως αξίζει προσοχής.

Δυσκολότερα θα το συστήναμε για χρήση στο σαλόνι, αν μόνο η αναπαραγωγή ταινιών υψηλής ευκρίνειας είναι το ζητούμενο. Εκεί τα media player τύπου π.χ. Western Digital TV Live προσφέρουν ασυναγώνιστο πια συντελεστή κόστους/αξίας, με κόστος υποδιπλάσιο της πρότασης της Dell. Το Zino HD υπερέχει όμως - όντας κανονικός προσωπικός υπολογιστής - αν ο κάτοχός του θέλει να στηρίξει σε αυτό ένα Media Center PC με εντυπωσιακό γραφικό περιβάλλον π.χ. μέσω του XBMC. Αν το Zino HD πρόκειται να αντλεί ασύρματα περιεχόμενο από κάποιο άλλο σημείο του οικιακού δικτύου, υπάρχει το κόστος του σχετικού περιφερειακού που πρέπει να συνυπολογιστεί - αλλά το συνολικό κόστος βρίσκεται και πάλι στο όριο των €550.



Συνολικά... we like: το Zino HD είναι όμορφα σχεδιασμένο, ικανοποιητικά εξοπλισμένο και σε τιμή λογική για lifestyle προϊόν. Κάποιος με γνώσεις εκτενείς στο hardware για PC κι όρεξη για αναζήτηση καθενός από τα απαραίτητα υποσυστήματα ξεχωριστά, ίσως θα μπορούσε να συνθέσει ένα ικανότερο Media Center PC στο ίδιο κόστος, μα - όπως προαναφέραμε - το Zino HD δεν απευθυνόταν σ' αυτόν ούτως ή άλλως. Για... εμάς τους υπόλοιπους, η πρόταση της Dell είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ