Microsoft: διαθέσιμη η αναβάθμιση 24H2 για Windows 11

O αμερικανικός κολοσσός φέρνει νέες λειτουργίες σε πιο πολλά ΑΙ PC και βελτιώσεις στα υπόλοιπα

Χωρίς... τυμπανοκρουσίες, όπως συνηθίζεται με τις νεότερες αναβαθμίσεις των λειτουργικών της συστημάτων, η Microsoft έκανε διαθέσιμη στο ευρύ κοινό την ενημέρωση 24H2 για τα Windows 11. Όπως επίσης συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη ενημέρωση προσφέρεται βαθμιαία, με την έννοια ότι δεν θα εμφανιστεί σε όλα τα PC με Windows 11 ταυτόχρονα - επιλογή... σοφή εκ μέρους των Αμερικανών για πολλούς λόγους, ειδικά με δεδομένο το γεγονός ότι δεν πρόκειται για "απλή" ενημέρωση αλλά ουσιαστικά για νέα έκδοση των Windows 11, με πολλές αλλαγές "κάτω από την επιφάνεια" που προετοιμάζουν για επόμενες.

Καθώς η Microsoft έχει εστιάσει στην τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια, η αναβάθμιση 24H2 χαρακτηρίζεται από πολλές τέτοιες λειτουργίες - για την ακρίβεια όλες εκείνες που απέκτησαν τα PC βασισμένα σε Qualcomm Snapdragon τον Ιούνιο, διαθέσιμες πια και για PC με επεξεργαστές AI των Intel ή AMD, καθώς και ορισμένες ακόμη που διατίθενται σε δοκιμαστική μορφή (ανάμεσά τους και η πολυσυζητημένη Windows Recall). Έχουμε εξηγήσει πως είναι ακόμη πολύ νωρίς και πως θα χρειαστεί πολύς, πάρα πολύς καιρός μέχρι οι πειραματικές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, οι ενσωματωμένες στα Windows, να καταστούν τόσο χρήσιμες, όσο και ασφαλείς. Η Microsoft έχει ωστόσο επενδύσει ήδη πάρα πολλά εκεί, οπότε...

Ευτυχώς δεν είναι μόνο οι λειτουργίες AI που προστίθενται στην μεγάλη αυτή αναβάθμιση, αλλά και πολλές βελτιώσεις ή νέα στοιχεία που αφορούν στους χρήστες... μη-AI υπολογιστών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η απλοποίηση της Taskbar, του File Explorer, των Quick Settings και πολλών menu, η καλύτερη διαχείριση ενέργειας και σχετικών ρυθμίσεών της, η απευθείας πρόσβαση στο αποθηκευμένο περιεχόμενο κινητών Android, η συμβατότητα με συσκευές Wi-Fi 7 και άλλες. Δημοφιλή apps όπως τα Outlook και Photos έχουν αναβαθμιστεί, ενώ η Microsoft υπόσχεται από δω και στο εξής ευκολότερη ενημέρωση συστήματος και λιγότερες επανεκκινήσεις χάρις σε ανανεωμένο μηχανισμό που αναλαμβάνει ταχύτερη κι ασφαλέστερη σχετική διεκπεραίωση.

Είναι περιττό βέβαια να πούμε πως - βάσει πρότερης εμπειρίας μας και του κακού ιστορικού που έχει η Microsoft στην φροντίδα της ποιότητας αναβαθμίσεων για Windows - αν δεν χρειάζεται πραγματικά κάποιος συγκεκριμένα νέα στοιχεία ή λειτουργίες της νεότερης αυτής αναβάθμισης των Windows 11, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βιαστεί να την εγκαταστήσει. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποκαλυφθούν θέματα διαχείρισης πόρων συστήματος και προσωπικών αρχείων, ασυμβατότητες με hardware ή software και γενικώς διαφόρων ειδών προβλήματα - ελπίζουμε όχι τα καταλυτικά και τραγικά που αναγκάστηκαν να υπομείνουν πολλοί χρήστες Windows 10 στο παρελθόν - τα οποία θα χρειαστεί χρόνος να διορθωθούν. Ο... νοών, νοείτω λοιπόν.

Οι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital, πάντως, που προτίθενται να... το ρισκάρουν - όσοι και όσες χρησιμοποιούν ήδη Windows 11 22H2 ή 23H2, καθώς είναι προαπαιτούμενο για να εμφανιστεί η αναβάθμιση 24H2 - δεν έχουν παρά να μεταβούν στην περιοχή Windows Update των Settings, να ενεργοποιήσουν την επιλογή "Get the latest updates as soon as they're available" και να ζητήσουν από το σύστημά τους να αναζητήσει τις νεότερες ενημερώσεις γι' αυτό. Αν η αναβάθμιση 24H2 δεν εμφανιστεί με αυτόν τον τρόπο, τότε υπάρχει πάντοτε και η... φορσέ επιλογή του διάσημου Windows Installation Assistant. Και καλή τύχη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ