Sony Vaio F21

3D laptop, και... top ούτως ή άλλως!

Οι μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα F γίνονται αντιληπτές ξεκινώντας από την οθόνη: αυτή είναι διαγωνίου 16 αντί για 16.4 ιντσών (όχι πως 0.4 της ίντσας... κάνει διαφορά φυσικά) και παραμένει στην ανάλυση των 1920x1080 pixel. Είναι όμως σημαντικά παχύτερη απ' ότι στο παρελθόν γιατί είναι 3D: αυτό σημαίνει πως ενσωματώνει τον πομπό που συνεργάζεται με τα ειδικά γυαλιά, μέσα στο ίδιο το σώμα της οθόνης ώστε να μην χρειάζεται π.χ. περιφερειακό όπως το 3D Vision της nVidia ή το ειδικό αξεσουάρ των Bravia. Ο ρυθμός σάρωσης της οθόνης αυτής είναι φυσικά αυτός των 120 Hz, ενώ στην έκδοση του F21 που είχαμε στη διάθεσή μας η οθόνη ήταν και Premium Display, η οποία απεικονίζει βαθύτερο μαύρο και πειστικότερα χρώματα από τις αντίστοιχες "απλές" άλλων μοντέλων Vaio.

Την οθόνη οδηγεί στη φυσική της ανάλυση το υποσύστημα γραφικών GeForce GT 540M της nVidia, με 1 GB μνήμης δικό του - ένα από τα καινούργια και καλύτερα της συγκεκριμένης εταιρείας. Συνοδεύει αρμονικά τον επίσης ολοκαίνουργιο, δεύτερης γενιάς Core i7 της Intel, χρονισμένο στα 2 GHz με αυτόματο υπερχρονισμό στα 3 σχεδόν μέσω TurboBoost, ενώ τα 8 GB κεντρικής μνήμης είναι υπεραρκετά για οποιαδήποτε "αποστολή". To όλο σύστημα βασίζεται στην ικανότατη πλατφόρμα SandyBridge της Intel, της οποίας το πρόσφατο γνωστό θέμα ευτυχώς δεν θα επηρεάσει σε κανένα βαθμό τα F21, αφού αυτά θα αρχίσουν να διατίθενται από τις αρχές Απριλίου και μετά και αξιοποιούν μόνο συγκεκριμένες θύρες SATA.

Στα υπόλοιπα: ευρύχωρος κρίνεται ο σκληρός δίσκος των 640 GB, παρόν είναι το Blu-ray drive (ανάγνωσης κι εγγραφής), παρούσες και οι θύρες για κάρτες μνήμης Memory Stick και SD κάθε είδους. Το F21 προσφέρει κάθε είδους δικτυακή σύνδεση - Gigabit Ethernet, Wi-Fi N, Bluetooth 3.0 - ενώ νέα στοιχεία στον εξοπλισμό του κορυφαίου F είναι τόσο η Webcam υψηλής ευκρίνειας που φέρει η οθόνη, όσο και το σύστημα ηχείων, που αποδίδει πειστικότερα τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες (στις τελευταίες και σε ψευδο-κατευθυντικό ήχο χάρις στο πρότυπο Dolby Theatre 3). Το... οπλοστάσιο του F21 συμπληρώνουν οι τρεις θύρες USB (οι δύο εξ αυτών 3.0), οι έξοδοι VGA και HDMI, καθώς και οι είσοδοι για μικρόφωνο και ακουστικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ