Sony Xperia Z2

Πανίσχυρο και φωτογραφικό

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει οποιοσδήποτε από τις προηγούμενες σελίδες, η Sony έχει δίκιο που "ποντάρει" στο Xperia Z2 για τη διεκδίκηση περίοπτης θέσης ανάμεσα στα κορυφαία Android smartphones του 2014. Δεν είναι μόνο το καλύτερο κινητό που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής - και έχει κατασκευάσει πολλά - αλλά και μία συσκευή που σε συγκεκριμένους τομείς και στοιχεία της απολαμβάνει συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι στον ανταγωνισμό. Ο οποίος είναι, φυσικά, το HTC One M8, το Samsung Galaxy S5 και το μοναδικό άλλο top smartphone που δεν έχουμε ακόμη δει, το επερχόμενο LG G3. Όλα στηρίζονται στο Android 4.4.2 και στον ίδιο επεξεργαστή, διαφοροποιούνται στο design, στο συνοδευτικό πρόσθετο software και σε κάποια επιμέρους. Με αυτά ως δεδομένα, το Z2 έχουμε την αίσθηση ότι δεν ξεχωρίζει τόσο ανάμεσα στα ανταγωνιστικά του top Androidή, ώστε να είναι ο αδιαφιλονίκητος "νικητής" ανάμεσά τους.

Το άλλο "πρόβλημα" με το Z2 είναι ο εξελικτικός του χαρακτήρας. Ως αναβάθμιση στο περυσινό Z1 δεν προσφέρει τόσα πολλά περισσότερα πράγματα όσα θα θέλαμε: εκείνο το κινητό ήταν ήδη πολύ γρήγορο, είχε ήδη πάρα πολύ καλή κάμερα και πρόσφατα αναβαθμίστηκε στην ίδια έκδοση Android - κάτι που σημαίνει πως πρακτικά πολλοί χρήστες δεν θα διαπιστώσουν μεγάλη διαφορά στα "συνήθη και καθημερινά" ανάμεσα στα δύο. Ως αναβάθμιση από άλλα Xperia σαφώς και είναι "άλμα μπροστά", αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς συχνά την κάμερά του και να αξιοποιεί απαιτητικές εφαρμογές, προκειμένου να "πιάσει τόπο" η αγορά ενός Z2 - το οποίο, ας μην ξεχνάμε, στην εκτιμώμενη λιανική τιμή των €749 ανήκει προφανώς στο club των "ολίγων και εκλεκτών".

Τίποτε από τα δύο, ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι το Xperia Z2 είναι ένα smartphone υψηλών προδιαγραφών και, άρα, αντίστοιχων βλέψεων. Το αν θα προτιμηθεί από τον επίδοξο αγοραστή του εξαρτάται από το αν σε αυτόν αρέσει ο minimal σχεδιασμός του, αν δεν τον προβληματίζει το όχι μικρό μέγεθος της συσκευής συνολικά και το αν φωτογραφίζει ή/και συλλαμβάνει video με το κινητό του συχνά. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους σε αυτήν την περιγραφή πιθανού κατόχου ενός Z2... ξέρουν τί να κάνουν!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ