Cyberpunk 2077 διαθέσιμο και για PS5, XSX, XSS

Σύντομα και η μεγάλη αναβάθμιση 1.5 για PC, PS4 και Xbox One S/X αλλά... έχει πια σημασία;

Η σχετική διαρροή πληροφοριών είχε γίνει πολλές ώρες πριν από την Δικτυακή μετάδοση της CD Project RED, βέβαια, πρόκειται όμως για αξιοπρόσεκτη εξέλιξη που αφορά σε έναν τίτλο... μάλλον πολυσυζητημένο, οπότε αξίζει αναφοράς: το Cyberpunk 2077 μόλις απέκτησε ειδική έκδοση για τα νεότερα PlayStation και Xbox, ενώ η μεγάλη αναβάθμιση υπ'αριθμόν 1.5 έρχεται για PC, PS4/PS4 Pro και Xbox One S/X σύντομα. Τόσο η αναβάθμιση όσο και η ειδική έκδοση... έρχονταν εδώ και πολύ καιρό και οι ομάδες ανάπτυξης της CD Projekt RED έχουν καταβάλλει σημαντική προσπάθεια και για τις δύο, όμως το αν και κατά πόσο αυτές θα βοηθήσουν τις πωλήσεις του Cyberpunk 2077 και θα επιδιορθώσουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η δημόσια εικόνα της εταιρείας από τον τρόπο με τον οποίο δειχειρίστηκε τον τίτλο, απομένει ν' αποδειχθεί.

Οι εκδόσεις του τίτλου για PS5, Xbox Series X και Xbox Series S προσφέρουν βεβαίως επιλογές γραφικών ανώτερες από τις αντίστοιχες των προκατόχων τους. Τα Xbox Series S δεν θα προσφέρουν την περίφημη τεχνική raytracing αλλά την επιλογή Performance Mode στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο σε ανάλυση 1440p (καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς τους περιορισμούς των υποσυστημάτων του). Τα Xbox Series X και PlayStation5 θα προσφέρουν ανάλυση 4K είτε στα 60 καρέ (Performance Mode) είτε στα 30 (Raytracing Mode), αν και το πιθανότερο είναι ο αριθμός και των δύο να μην είναι πάντοτε απόλυτα σταθερός (ορισμένα εφέ επίσης δεν είναι ενεργοποιημένα σε όλες τις επιλογές). Τα νέα PlayStation και Xbox υποστηρίζουν επίσης κατευθυντικό ήχο μέσω ακουστικών, ενώ υποστηρίζεται εγγενώς και το χειριστήριο DualSense του πρώτου.

Οι κάτοχοι PS4, Xbox One S/X και PC έχουν να προσβλέπουν στην ενημέρωση 1.5 του Cyberpunk 2077 η οποία θα γίνει διαθέσιμη σύντομα και θα κάνει εκατοντάδες διορθώσεις, αλλαγές και προσθήκες στον τίτλο. Ο σχετικός κατάλογος είναι τεράστιος, αλλά ξεχωρίζουν οι βελτιώσεις στην τεχνητή νοημοσύνη των χαρακτήρων οιυτ κινούνται και οδηγούν μέσα στην Night City, η καλύτερη διαχείριση των ειδικών ικανοτήτων του παίκτη, η περισσότερο ισορροπημένη εικονική "οικονομία" του τίτλου (ανταμοίβει υψηλότερα και χρεώνει λιγότερο), η δυνατότητα των παικτών να αλλάζουν πλέον την εξωτερική εμφάνιση του χαρακτήρα τους και κατά την διάρκεια της εξέλιξης του τίτλου, το βελτιωμένο σύστημα οδήγησης οχημάτων και άλλα πολλά.

Η CD Projekt RED στην σχετική της Δικτυακή μετάδοση ανακοίνωσε και μία "δοκιμαστική έκδοση του Cyberpunk 2077 για PS5, XSX και XSS, διάρκειας 5 ωρών, η οποία θα είναι διαθέσιμη έως τις 15 Μαρτίου. Η εταιρεία στοχεύει φυσικά στην προσέλκυση κατόχων των συστημάτων αυτών - που δεν είχαν αγοράσει τον τίτλο λόγω των αρνητικών δημοσιευμάτων που τον συνοδεύουν εδώ και έναν χρόνο - να έλθουν τουλάχιστον σε επαφή μαζί του με την ελπίδα να τον αποκτήσουν στην συνέχεια. Αν και κατά πόσο ένα πεντάωρο demo θα είναι αρκετό για να πείσει τους καταναλωτές αυτούς κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά, ίσως πάντως... αξίζει η προσπάθεια εκ μέρους της CD Projekt RED. O τίτλος, την ημέρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, πωλούνταν στο PlayStation Store (σε συνδυαστική έκδοση PS5/PS4) με έκπτωση της τάξης του 50% προς μόλις €24.99. Η προσφορά αυτή θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 3 Μαρτίου.

Οι κάτοχοι των προηγούμενων PlayStation και Xbox, καθώς και οι κάτοχοι PC, περιμένουν βέβαια την ενημέρωση υπ' αριθμόν 1.5 που υπόσχεται πως θα λύσει πολλά προβλήματα απ' όσα ταλαιπωρούν το Cyberpunk 2077 ακόμη και σήμερα, 14 μήνες μετά την κυκλοφορία του. Το πιθανότερο είναι όμως πως ο τίτλος σε αυτά τα συστήματα δεν θα συγκεντρώσει πολλές ακόμη πωλήσεις πέρα από αυτές που θα γίνουν στο πλαίσιο προσφορών ή ειδικών εκπτώσεων.

Η CD Projekt RED έχει υποσχεθεί μελλοντικές επεκτάσεις περιεχομένου και επιλογές multiplayer για το Cyberpunk 2077, μα... καλύτερα οι παίκτες να μην τις περιμένουν σύντομα: η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει πως προτεραιότητα για φέτος έχει η ειδική έκδοση του The Witcher 3 για PS5/XSX/XSS. Το ενδεχόμενο, λοιπόν, να προσφερθεί μία ενημέρωση έκδοσης 2.0 για το Cyberpunk 2077 το 2023 ίσως δεν έχει καν σημασία πια: οι πιο πολλοί gamers, καλώς ή κακώς, δείχνουν να έχουν ήδη χάσει το ενδιαφέρον τους για τον πολύπαθο τίτλο. Όπως, μεταξύ μας, θα έπρεπε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ