GRID

Εικονικοί τέσσερις τροχοί, σπαρτιάτικα απολαυστικοί

Οποιοσδήποτε έχει παίξει αρκετούς από τους ιστορικούς τίτλους αγώνων ταχύτητας των Codemasters θ' αναγνωρίσει, ομολογουμένως, το... σπαρτιάτικο στυλ παρουσίασης και την στατική, απλοϊκή δομή των διαφόρων μενού - ενώ και η επιλογή "Career" με την οποία θα ασχοληθούν οι πιο πολλοί παίκτες είναι απλή ακολουθία αγώνων που δεν συνδέονται με κάποιο σεναριακό νήμα (όπως συμβαίνει σε πολλά σύγχρονα racing games). Τίποτε από αυτά δεν μάς ενόχλησε, ωστόσο, γιατί τα δύο πλέον σημαντικά στοιχεία σε έναν τίτλο αγώνων ταχύτητας, στο GRID είναι άψογα.

Αναφερόμαστε φυσικά (α) στον έλεγχο, που είναι επιεικής όσο ακριβώς χρειάζεται για να αντιλαμβάνεται κανείς διαφορά ανάμεσα στα οχήματα αλλά να μπορεί τα οδηγήσει πάρα γρήγορα άφοβα, και (β) στην αίσθηση της ταχύτητας, η οποία είναι απολαυστική και μάλιστα από νωρίς παρούσα - δεν χρειάζεται να παίξει δηλαδή κανείς... 20 ώρες πρώτα με αυτοκίνητα βαρετά για να την βιώσει. Αν συνυπολογίσει κανείς και τον αξιοπρεπέστατο τεχνικό τομέα (το επίπεδο των γραφικών και του ήχου ανταποκρίνεται δίχως πρόβλημα στα δεδομένα του 2019) έχει ένα σύνολο που σε όλα εκείνα τα στοιχεία ουσιαστικής σημασίας σε ένα racing game, αριστεύει.

Αν υπάρχει περιθώριο για αληθινή κριτική σε έναν τομέα του GRID, αυτός είναι μόνο του περιεχομένου: μεγαλύτερες, περισσότερο φιλόδοξες αντίστοιχες παραγωγές όπως π.χ. των Sony ή Microsoft προσφέρουν (φυσιολογικά βέβαια...) περισσότερα αυτοκίνητα και αγωνιστικές πίστες, καθώς και κάποιες παραπάνω επιλογές παιχνιδιού. Οι Codemasters, ωστόσο, αφενός προσφέρουν ήδη με έξτρα κόστος ένα Season Pass που μελλοντικά θα προσθέσει περισσότερες πίστες και οχήματα στον τίτλο, αφετέρου και αυτά που έχουν ήδη συμπεριλάβει είναι αρκετά για πολλές, πάρα πολλές ώρες συναρπαστικής διασκέδασης. Του είδους της διασκέδασης, μάλιστα, που ομολογούμε ανοιχτά πως μας είχε λείψει. Όσοι καταλαβαίνουν τί εννοούμε, αγοράζουν άφοβα!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ