PlayStation4: τα games

Ποιά είναι η εικόνα του συστήματος της Sony στον τομέα όπου εστιάζει;

Πέρα από τους ευκαιριακούς gamers, που ασχολούνται με games, υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες καταναλωτών που θεωρούμε πως είναι προτιμότερο να στραφούν σε ένα PS3 αυτή τη στιγμή, παρά σε ένα PS4. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι "κοινωνικοί gamers", που παίζουν δηλαδή games στο σαλόνι μόνο με παρέα: εκεί το PS3 έχει να προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές και σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή απόκτησης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται επίσης οι γονείς παικτών μικρών σε ηλικία: ναι, μπορεί στη λίστα ποθητών δώρων πολλών... πιτσιρικάδων να έχει γραφεί αυτά τα Χριστούγεννα ένα PS4, όμως και "παιδικούς" τίτλους πανελάχιστους έχει να προσφέρει τώρα το νέο PlayStation, και δεν είναι το είδος των games που επιδεικνύουν τί μπορεί να κάνει το PS4 ώστε να δικαιολογηθεί η αγορά του (το Knack είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα και των δύο).

Υπάρχουν, τέλος, οι gamers εκείνοι που αγαπούν συγκεκριμένες κατηγορίες τίτλων και ασχολούνται μόνο με αυτές. Εκεί... όλα κρίνονται κατά περίπτωση. Πέραν του καλού Need For Speed Rivals, για παράδειγμα, άλλα racing games απλώς δεν υφίστανται στον κατάλογο του PS4. Στα sports games ξεχωρίζει μεν το NBA2K14, αλλά το FIFA 14 δεν αξίζει από μόνο του την αγορά ενός PS4. Δεν υπάρχουν ακόμη "καθαρόαιμα" RPG ή party games, καθώς και αρκετά action RPG (μόνο το καλό Trine 2), αρκετά fighting games (μόνο το μέτριο Injustice) και αρκετά μουσικά (μόνο το Just Dance). Οι παίκτες που εστιάζουν στις κατηγορίες αυτές, με άλλα λόγια, δεν έχει νόημα να αγοράσουν το PlayStation4 ακόμη. Είναι πολύ νωρίς.

Αντιθέτως, σύντομα θα έχει νόημα για εκείνους κι εκείνες που αγαπούν τα... παράξενα games τύπου SoundShapes, Flower, Doki Doki Universe και Flow: ήδη υπάρχουν τα προαναφερθέντα (είναι αξιολογότατατα) και το επόμενο διάστημα - ως το καλοκαίρι και πέρα από αυτό - θα προστίθενται στο PlayStation Store όλο και πιο πολλά. Εν τέλει, τα πράγματα είναι απλά: διακρίνεις τον εαυτό σου με σαφήνεια σε κάποια από τις κατηγορίες; Τότε... ήδη γνωρίζεις αν θα πρέπει αύριο να αναζητήσεις το PS4 στα καταστήματα ή αν θα ήταν καλύτερο να περιμένεις τη σωστή στιγμή, καλύτερα από μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ