PS5: o διάδοχος του Ghost of Tsushima στον ορίζοντα

Πλούσιο το πρόγραμμα κυκλοφοριών για PlayStation το 2024 και το 2025 - τί ξεχώρισε στις νέες ανακοινώσεις της Sony;

Όπως φημολογούνταν στο Web τις προηγούμενες ημέρες, η Sony πραγματοποίησε μία ακόμη Δικτυακή παρουσίαση State of Play και ο σκοπός ήταν αυτή τη φορά συγκεκριμένος: δεν αναφέρθηκε εκτενώς στα του PlayStation5 Pro (υποψιαζόμαστε πως γι' αυτό μάς περιμένει άλλο State of Play προς το τέλος Οκτωβρίου ή ακόμη πιο κοντά στην κυκλοφορία του νέου συστήματος), αλλά στα σημαντικότερα games στα οποία μπορούν να προσβλέπουν οι κάτοχοι PS5 τους επόμενους μήνες.

Ήταν, δε, η ίσως ιδανική ευκαιρία για να επιβεβαιώσει ο ιαπωνικός κολοσσός την επιστροφή του σε αυτό που επίμονα ζητούν οι PlayStation fans τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή στις νέες παραγωγές επιπέδου ΑΑΑ αποκλειστικά για το PS5, ξεκινώντας με τον διάδοχο του άκρως δημοφιλούς Ghost of Tsushima.

Πρώτα απ' όλα, όσα αφορούν στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς: το Palworld, το... "Pokemon με όπλα" που ξάφνιασε τους πάντες με την επιτυχία του από την αρχή του του 2024, έγινε μόλις διαθέσιμο για PS5. Το περίφημο Horizon Zero Dawn κυκλοφορεί σε επανέκδοση που το αναβαθμίζει τεχνικά στο επίπεδο του Horizon Forbidden West, ενώ παράλληλα θα διατεθεί και η αντίστοιχη ανανεωμένη έκδοση για PC. Τα ιστορικά Legacy of Kain: Soul Reaver 1 και 2 θα διατεθούν και αυτά σε τεχνικά αναβαθμισμένη επανέκδοση με την ευκαιρία της επετείου 25 ετών από την αρχική τους κυκλοφορία.

Πέραν των παραπάνω, το απίθανο Astro Bot θα λάβει δωρεάν έξτρα περιεχόμενο έως το τέλος του χρόνου, για το Alan Wake 2 θα διατεθεί γενναία επέκταση περιεχομένου τον Οκτώβριο, καθ' οδόν βρίσκεται πρόσθετο περιεχόμενο και για το Stellar Blade, σχετικό μάλιστα με το δημοφιλεστατο NieR: Automata.

Νέα games για PS5 που θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες: το τρόμου Fear the Spotlight με ρετρό αισθητική, το Fantasian Neo Dimention (από τον δημιουργό των Final Fantasy Hironobu Sakaguchi) αλλά και το LEGO Horizon Adventures της ίδιας της Sony (δείχνει όλο και περισσότερο ικανό να... "κάνει την έκπληξη" στην επερχόμενη εορταστική περίοδο). Αυτά, μαζί με άλλους τίτλους επιπέδου ΑΑΑ όπως οι Neva, Marvel Rivals ή Dragon Ball: Sparking Zero, μαζί με τις νεότερες εκδόσεις των Dragon Age, Assassin's vCreed και Call of Duty, θα προσφέρουν άφθονες επιλογές στο κοινό του PlayStation μέχρι τον Ιανουάριο.

Μετά, άλλωστε, έρχεται η σειρά του 2025: τα Dynasty Warriors Origins της Koei Tecmo και Monster Hunter Wilds της Capcom είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα, αποκλειστικά για PS5 οπότε... δικαίως δείχνουν ήδη εντυπωσιακά. Τα Hell is Us, The Midnight Walk, ArcheAge Chronicles και Lunar Remastered Collection δεν έχουν ακόμη οριστικές ημερομηνίες κυκλοφορίας, βάσει ωστόσο του υλικού που επιδείχθηκε από αυτά θα εκπλαγούμε αν δεν διατεθούν όλα μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου.

Το highlight πάντως του συγκεκριμένου State of Play δεν ήταν άλλο από τον διάδοχο του θρυλικού Ghost of Tsushima, με το όνομα Ghost of Yōtei. Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο της δημιουργού Sucker Punch αποκλειστικά για PS5 και χαρακτηρίζεται από νέο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα (μία γυναίκα ονόματι Atsu), νέα γεωγραφική περιοχή (αυτήν που στην Ιαπωνία σήμερα είναι γνωστή ως Hokkaido), ακόμη και νέα εποχή (διαδραματίζεται 300 χρόνια μετά τα γεγονότα του αρχικού τίτλου). Το σενάριο και το πλαίσιο της εξέλιξής του είναι προφανώς διαφορετικά επίσης αλλά για την ώρα η Sucker Punch δεν δίνει κανένα στοιχείο σχετικό, καταθέτοντας μόνο πως πρόκειται για "origin story" (σε... όρους κόμικ).

Από πλευράς στυλ παιχνιδιού ο τίτλος δείχνει να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Ghost of Tsushima, αλλά η Sucker Punch υπόσχεται πολλούς νέους μηχανισμούς στο gameplay, κινήσεις, όπλα και άλλα (για τα οποία φυσικά θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα καθώς η ανάπτυξή του συνεχίζεται). Το σημαντικότερο είναι πως το Ghost of Yōtei έχει την όψη και αίσθηση παραγωγής αληθινά "επόμενης γενιάς" καθώς τα γραφικά του είναι λεπτομερέστατα, οι τοποθεσίες μεγάλης κλίμακας και τα ειδικά εφέ του υψηλού επιπέδου. Ο τίτλος έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία μέσα στο 2025, αν και γνωρίζουμε ήδη πως τοποθετείται στο επόμενο οικονομικό έτος της Sony, δηλαδή από την 1η Απριλίου και μετά. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ