Από το iPhone, στο iPad!

Games από τη μικρή οθόνη, στη... μεσαία!

Doom Resurrection
Εταιρεία ανάπτυξης: Id Software
Τιμή: €5.49
Το Doom Resurrection χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που εμφανίστηκαν στο iTunes για διάθεση στο iPhone και στο iPod Touch και κατάφερε να πετύχει υψηλές πωλήσεις. Επειδή όμως το iPad είναι σχεδιασμένο για να το κρατά ο χρήστης με το ένα του χέρι και να το χειρίζεται με το άλλο, η εταιρεία θα μπορούσε να διατηρήσει την προσέγγιση της κίνησης μέσα στο χώρο σε καθορισμένες τροχιές (on-rails) και όχι απολύτως ελεύθερα. Aπό την id, φυσικά, δεν θα περιμέναμε τίποτε λιγότερο από την καλύτερη δυνατή δουλειά στους τομείς των γραφικών και της γενικότερης παρουσίασης, όπως αξίζει στο ιστορικό Doom.

FIFA 10
Εταιρεία ανάπτυξης: Electronic Arts
Τιμή: €5.49
Η πιο εμπορική σειρά ποδοσφαιρικών τίτλων έκανε το μεγάλο βήμα προς την Apple και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ωστόσο, η μικρή οθόνη των σημερινών φορητών συσκευών της αμερικάνικης εταιρίας δεν βοηθά ιδιαίτερα στο να μπορεί ο παίκτης να τοποθετεί τα χέρια του εργονομικά και ως εκ τούτου πολλές φορές ο τομέας του χειρισμού εμφάνιζε προβλήματα. Οι προδιαγραφές του iPad - μεγαλύτερη ανάλυση, μεγαλύτερη οθόνη - μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η Εlectronic Arts θα ήταν σε θέση να παρουσιάσει ένα αισθητά βελτιωμένο FIFA, με σαφώς καλύτερα γραφικά και χειρισμό.

Flight Control
Εταιρεία ανάπτυξης: ndWare Pty
Τιμή: €0.79
H Firemint κατέθεσε τα διεμπιστευτήριά της με ένα σχετικά απλοϊκό παιχνίδι που κατάφερε να γεμίσει πολλές από τις ελεύθερες ώρες μας. Η βασική ιδέα του Flight Control είναι να ορίσει τον παίκτη ως υπεύθυνο του πύργου ελέγχου διαφόρων αεροδρομίων, όπου και καλείται με το δάχτυλό του να ορίσει την πορεία που θα ακολουθήσουν όλα τα αεροπλάνα που ετοιμάζονται για προσγείωση, αποφεύγοντας παράλληλα τις συγκρούσεις. Ευελπιστούμε ότι με μία ενδεχόμενη μεταφορά του στο iPad ο τίτλος θα προσέφερε μεγαλύτερους χάρτες, ταυτόχρονη δράση δύο παικτών στην ίδια οθόνη και ίσως επιλογή ανταγωνιστικού παιχνιδιού σε δύο ξεχωριστές συσκευές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ