Από το iPhone, στο iPad!

Games από τη μικρή οθόνη, στη... μεσαία!

Monopoly
Εταιρεία ανάπτυξης: Electronic Arts
Τιμή: €3.99
Το iPad έχει τη δυναμική να εκτοξεύσει σε νέα ύψη την αξία των κλασικών επιτραπέζιων παιχνιδιών, αφού ο παίκτης θα μπορεί στην μεγάλη οθόνη να κινηθεί πιο εύκολα και να έχει πιο γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Η κυκλοφορία του τίτλου στο iPhone είχε τα προβλήματά της, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν κυρίως στο μικρό διαθέσιμο χώρο - αναμένουμε από την ενδεχόμενη "μεγαλύτερη" έκδοση κάτι φανερά βελτιωμένο, με περισσότερες επιλογές παιχνιδιού και καλύτερο οπτικοακουστικό τομέα... το λιγότερο!

Scrabble
Εταιρεία ανάπτυξης: Electronic Arts
Τιμή: €3.99
H Electronic Arts έχει... βάλει το χέρι της και στη μεταφορά του δημοφιλούς Scrabble στις συσκευές της Apple. Όπως είναι λογικό, και σε αυτή την περίπτωση τόσο το board όσο και η γύρω περιοχή με τις διάφορες εντολές, είναι αρκετά περιορισμένα - κάτι που σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί με την αυξημένη διαγώνιο οθόνης και την υψηλότερη ανάλυση του iPad. Θα ευχόμασταν να δούμε και μία έκδοση με υποστήριξη ελληνικών, έστω κι αν υποθέτουμε πως κάτι τέτοιο - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν είναι στα άμεσα σχέδια της ΕΑ.

Space Invaders
Εταιρεία ανάπτυξης: Taito
Τιμή: €3.99
Το πασίγνωστο, κλασικό arcade παιχνίδι της Taito έκανε την εμφάνισή του στο iPhone και για τη μεταφορά των εντολών του ελέγχου, ο παίκτης έχει στη διάθεσή του έναν εικονικό μοχλό (στα αριστερά) και το πλήκτρο fire (στα δεξιά). Στην ιδανική περίπτωση δημιουργίας μιας νέας έκδοσης, θα περιμένμε καλύτερη απεικόνιση σε όλο το μήκος της οθόνης, καθώς και περισσότερο λογικό τρόπο ελέγχου, όπως έγινε για παράδειγμα με το Pang από την Player Χ, όπου ο παίκτης είχε στη διάθεσή του ένα πεδίο για να ορίζει εκεί τις κινήσεις του χαρακτήρα του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ