HTC Sensation XE

Το Android πάει... μουσική!

Η αλήθεια είναι πως - όπως είχαμε δηλώσει και μετά από την επίσημη παρουσίαση του Sensation XL, το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδιο συνδυασμό ακουστικών και ισοστάθμισης - δεν πιστεύαμε... εξ ορισμού στην "ηχητική υπεροχή" του Sensation XE. Θέλαμε να το διαπιστώσουμε πρακτικά. Ε, όπως αποδείχθηκε, η HTC έχει δίκιο που προωθεί αυτήν την ιδιότητα του XE ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ναι, η συσκευή δεν ενσωματώνει κάποιο ειδικό κύκλωμα βελτίωσης του ήχου, όμως σε αντιπαραβολή ακροάσεων που κάναμε σε πολλά μουσικά κομμάτια που γνωρίζουμε καλά, διαφόρων ειδών, η διαφορά ήταν αμέσως αντιληπτή. Το XE απέδωσε σαφώς καλύτερα με ενεργοποιημένο το ηχητικό προφίλ των UrBeats σε σχέση με το πώς απέδωσε με αυτό απενεργοποιημένο. Δοκιμάσαμε επίσης διαφορετικά σετ ακουστικών στο XE, αλλά και τα ακουστικά της Beats Audio στο iPhone 4: σε όλες τις περιπτώσεις η μουσική ήταν σαφέστερη και πλουσιότερη στο XE με τα ακουστικά του. Fact.

Εδώ, βέβαια, τίθεται ένα ερώτημα απλό. Οι αληθινοί λάτρεις της μουσικής, που δίνουν σημασία στην ποιότητα της αναπαραγωγής ήχου, δεν μπορούν να αγοράσουν ένα αρχικό Sensation και ένα ποιοτικό ζευγάρι ακουστικά, να επιλέξουν από το Android Market ένα player που επιτρέπει ρύθμιση στις στάθμες και να πετύχουν το ίδιο πράγμα; Η απάντηση είναι εν πολλοίς θετική. Ναι, μπορούν. Όμως η HTC το έχει... σκεφτεί ήδη, προφανώς, αφού το XE κοστίζει όσο περίπου το αρχικό Sensation (€599 και €549 αντίστοιχα σε προτεινόμενες τιμές λιανικής), περιλαμβάνοντας όμως στη συσκευασία τα ακουστικά UrBeats, που κοστίζουν περίπου €100 από μόνα τους. Δίνει έτσι ένα ισχυρό κίνητρο αγοράς υπέρ του XE, με πρόσθετο πλεονέκτημα αυτό της προρύθμισης για τα UrBeats προς διευκόλυνση του χρήστη.

Στα υπόλοιπα, το Sensation XE συμπεριφέρεται όπως περιμένει κανείς από ένα κορυφαίο smartphone με Android (έκδοσης 2.3.4 και αναβαθμίσιμο σε 4.0 σύμφωνα με την HTC). Ο διπύρηνος επεξεργαστής του είναι ταχύτατος (1.5 GHz) και η μνήμη επαρκέστατη (768 ΜΒ), οπότε το πρόσθετο γραφικό περιβάλλον HTC Sense προσφέρει όλες τις extra λειτουργίες που έχουμε θαυμάσει και σε άλλα κινητά της εταιρείας, χωρίς καμία καθυστέρηση. Η οθόνη του είναι η ίδια, υψηλής ανάλυσης (540x960 pixel) και 4.3 ιντσών με αυτή του αρχικού Sensation, πράγμα που σημαίνει πως και τα κείμενα των Web sites, και οι φωτογραφίες ή το video προβάλλονται πεντακάθαρα. Hi-end και... φαίνεται, με άλλα λόγια, το XE.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ