HTC Sensation XE

Το Android πάει... μουσική!

Για να κυκλοφορήσει σε μία τιμή... εντός σφαίρας του λογικού, βέβαια, το XE έχει κάνει κάποιες μικρές παραδοχές σε σχέση με το τί θα θεωρούνταν το απολύτως κορυφαίο αυτή τη στιγμή. Η κάμερά του, για παράδειγμα, είναι μεν των 8 Megapixel αλλά δεν συλλαμβάνει τόσο καλές φωτογραφίες όσο θα περιμέναμε (λόγω υψηλής συμπίεσης... κάτι που ελπίζουμε πως μπορεί να διορθωθεί με κάποια αναβάθμιση λογισμικού). Ο ήχος που συλλαμβάνεται κατά την εγγραφή video για κάποιο λόγο είναι περισσότερο υψίσυχνος κι οξύς, σίγουρα διαφορετικός από την πηγή απ' όπου προέρχεται (και το ίδιο το video θα μπορούσε να έχει φυσικότερα χρώματα). Η μπαταρία, τέλος, είναι μεγάλης χωρητικότητας μεν, αλλά όχι αρκετής για να "αντέξει" το XE μία ολόκληρη μέρα - αν βέβαια χρησιμοποιηθεί όπως προορίζεται, δηλαδή ως smartphone για εφαρμογές και για ακρόαση κάποιων ωρών μουσικής καθημερινά.

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, δεν αρκούν για να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα που η HTC επεδίωξε εξ αρχής να προσδώσει στο XE: τον μουσικό. Εκεί το νέο της smartphone όντως ξεχωρίζει, καθώς η απόδοση του ήχου με τα συνοδευτικά ακουστικά είναι "ένα κλικ" (και περισσότερα...) πιο πάνω από κάθε άλλου κινητού μπορούμε να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή. Ο ήχος είναι πολύ καλύτερος στα μπάσα (όπου "πάσχουν" όλα σχεδόν τα player) και λεπτομερέστερος στα πρίμα, σίγουρα πάντως όχι ο "ξερός" και "flat" που εισπράττουμε από κινητά τηλέφωνα συνήθως. Θα μας άρεσε να μπορεί να ρυθμίσει και ο χρήστης τον ισοσταθμιστή, είναι η αλήθεια, καθώς άλλα είδη μουσικής ωφελούνται από άλλα σετ ρυθμίσεων. Η εσωτερική μνήμη του 1.2 GB που είναι διαθέσιμη για αποθήκευση αρχείων δεν είναι ευκαταφρόνητη, για μεγάλες όμως μουσικές συλλογές υπάρχει πάντα η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD. Παρών κι ο ραδιοφωνικός δέκτης για... παν ενδεχόμενο, όπως και η ασύρματη διασύνδεση Bluetooth 3.0 γι' ακουστικά (που όμως δεν θα αξιοποιούν τις ειδικές ρυθμίσεις των UrBeats). Μουσικό smartphone με τα όλα του, λοιπόν.

Αυτός ο τελευταίος λόγος είναι και αυτός που "μετρά" περισσότερο στο συγκεκριμένο smartphone: ισχυρά κινητά με Android στην ίδια ζώνη τιμής υπάρχουν κι άλλα στην ελληνική αγορά, κανένα όμως δεν έχει στοχεύσει τους μουσικόφιλους συγκεκριμένα και δεν το έχει κάνει τόσο καλά. To Sensation XE είναι, από αυτήν την πλευρά, όντως μοναδικό στο είδος του και αξίζει της προσοχής του κοινού που αξιοποιεί συχνά το κινητό του για μουσική, κι ας υπολείπεται το Android Market του App Store σε ποικιλία εφαρμογών (η... κλασική πια "αδυναμία" των κινητών με το λειτουργικό της Google). Όσοι το προτιμήσουν, θ' ανακαλύψουν πως για το 90% των όσων ζητούν από ένα smartphone, το XE είναι, πολύ απλά, εξαιρετικό. Και, ως... bonus, δεν θα χρειάζεται να στηρίζονται στο αντιπαθητικό και δύστροπο iTunes για τη διαχείριση και μεταφορά της μουσικής τους. Λίγο το' χεις;

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ