iPad: H αποκάλυψη

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση του Jobs

H Apple από σήμερα κιόλας κάνει διαθέσιμο στις εταιρείες δημιουργίας το σχετικό λογισμικό, για να αναπτύσσουν apps για iPad και iPhone μαζί.

Εκπρόσωπος των New York Times δείχνει την εφαρμογή που έφτιαξαν οι άνθρωποι της εταιρείας του για το iPad. Είναι εκπληκτική!

Εξαιρετικά ευανάγνωστες σελίδες, σαν εφημερίδα, όμως με links ενεργά, επιλογές για χρήση του υλικού των κειμένων και video μέσα στα άρθρα!

Επιδεικνύεται επίσης το Brushes, ένα πρόγραμμα ζωγραφικής που εξομοιώνει φυσικά υλικά και αξιοποιεί την οθόνη αφής σωστά. Πολύ όμορφο.

Όπως είχε διαρρεύσει από χθες, σειρά της Εlectronic Arts. Επιδεικνύει το Need For Speed Shift με γραφικά επιπέδου PSP, ειδικά για iPad.

Η χρήση της οθόνης για την οδήγηση ολοφάνερα χρειάζεται εξοικείωση. Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται λανθασμένη εργονομικά όμως. Χμμμμ...

Και το... υποχρεωτικό MLB, μπέιζμπωλ που διόλου ενδιαφέρει εμάς (ενδιαφέρει όμως τους Αμερικανούς). Συμπαθητικό φαίνεται... για μπειζμπωλ!

Το μόνο όντως εντυπωσιακό του στοιχείο: παίζει video μέσα στα 3D γραφικά του γύρω περιβάλλοντος. Δεν το είχαμε ξαναδεί σε iPhone/iPod/iPad!

Και ήλθε ξανά η σειρά των ηλεκτρονικών βιβλίων. Ο Jobs αναγνωρίζει την συνεισφορά του Kindle και αποκαλύπτει την εφαρμογή iBooks.

Ψώνια μέσα από το iBooks Store, τα βιβλία του χρήστη τοποθετούνται σε μία εικονική "βιβλιοθήκη" στη συσκευή. Όχι κάτι πρωτόγνωρο, πάντως.

O Jobs επιβεβαιώνει 5 σημαντικούς εκδοτικούς οίκους ως συνεργάτες. Η απεικόνιση των βιβλίων είναι προσεγμένη και λεπτομερής.

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις γραμματοσειρές των κειμένων και το μέγεθος των γραμμάτων κατά βούληση. Λογικό.

Και... εχμ... ναι, αυτό δεν το είχαμε προβλέψει. Η σουίτα εφαρμογών iWork για το iPad...;!;!; Κι όμως! Για να δούμε...

Ο Phil Schiller επιδεικνύει τις εφαρμογές λογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων. "It's cool". Ε, ναι, Phil. Υπήρχε περίπτωση να πεις κάτι άλλο;

Ο Schiller αναλύει το πώς έπρεπε να ανασχεδιαστεί το περιβάλλον εργασίας των εφαρμογών για το iPad. Λογικό ξανά, αλλά όχι κάτι ενδιαφέρον.

Και για να μην παρεξηγηθούμε... όμορφο φαίνεται και εύχρηστο, ναι. Αλλά αμφιβάλλουμε αν θέλουμε να ξαπλώσουμε στον καναπέ...

...και να δουλέψουμε με λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Οι desktop υπολογιστές, ακόμη και τα laptop, είναι καταλληλότερα γι' αυτό.

Ναι, όμορφη και η διαχείριση σελίδων στον επεξεργαστή κειμένου. Βρε αμάν... πάμε παρακάτω άνθρωπέ μου! Διαθεσιμότητα, τιμή!

Εντάξει, τους αδικούμε τους ανθρώπους, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στη χρήση των εφαρμογών. Αλλά τόση επιμονή...; Neeeeeext!

Για όνομααααα... Phil, αγαπητέ, τελειώνουμε με το Microsoft Office for Couch Potatoes κάποια στιγμή...; Κι ας έχει μόνο 30 δολάρια το suite!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ