iPad: H αποκάλυψη

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση του Jobs

Επιτέλους τέλος. Και ΟΚ, μπορούμε να συνδέσουμε το iPad με προβολέα για να παρουσιάσουμε τα slides σε μεγάλο μέγεθος. Τις ταινίες...;

A-χα! Λύθηκε το ένα μυστήριο. Το iPad δεν έχει ενσωματωμένο δέκτη 3G σε όλα τα μοντέλα του, αλλά σε κάποια.

Τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που συνεργάζονται με την Apple θα προσφέρουν σε ειδικότατες τιμές μηνιαίο όγκο δεδομένων. Ωραία, λογικό ξανά.

Πολύ σημαντική λεπτομέρεια: τα πακέτα αυτά δεν θα είναι με συμβόλαιο. Α-χα. Επίσης τα iPad 3G είναι "ξεκλείδωτα", λέει ο Steve! A-χα ξανά!

Και... σε αντίθεση με ό,τι έλεγαν οι αναλυτές... ΔΕΝ θα κοστίζει 1000 δολάρια, αλλά 500. Η Apple λοιπόν το θέλει στα χέρια πολλών, γρήγορα.

Βέβαια αυτή είναι η τιμή του πιο απλού μοντέλου, των 16 GB χωρίς 3G. Το πληρέστερο, με 64 GB και 3G, ξεπερνά τα 800 δολάρια.

Πάρα πολύ καλή τιμή πάντως. Όσο ένα iPhone 3G/3GS ουσιαστικά, αλλά... για το σπίτι και για πολλά πράγματα. Ναι, δεν είναι καθόλου άσχημο.

Διαθεσιμότητα για τα απλά μοντέλα, χωρίς 3G, ξεκινά σε δύο μήνες. Ένας ακόμη μήνας για τα 3G μοντέλα.

Εννοείται ότι η Apple θα διαθέσει και περιφερειακά βέβαια (αλοίμονο!). Και "κανονικό" πληκτρολόγιο, και dock που χρησιμεύει και ως stand.

Ακόμη δεν έχει γίνει κανένας λόγος για κάμερα στη συσκευή, οπότε φωτογραφίες, video και video conferencing μάλλον τα ξεχνάμε.

Και όσες φορές το χειρίζονταν άνθρωποι επί σκηνής, δεν φάνηκε κάπου κάποιο κάλυμα. Μικρό το κακό, αλλά κάποιοι σίγουρα θα γκρινιάξουν.

Γίνεται αναφορά τόσο στην οθόνη, που είναι υποφωτιζόμενη LED αλλά τυπικής τεχνολογίας IPS, όσο και στο μέχρι σήμερα άγνωστο chip A4.

Αυτός ο κεντρικός επεξεργαστής έχει σχεδιαστεί εσωτερικά, από την ίδια την Apple δηλαδή. Υποθέτουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο στο iPad.

O Jobs ανακεφαλαιώνει. Για να δούμε αν θα έχουμε και κανένα από τα περίφημα... "one more thing" moments!

O θείος Steve εξηγεί γιατί το iPad κατά τη γνώμη του θα πετύχει. Λειτουργεί όπως το iPhone, χρησιμοποιεί τις εφαρμογές του...

...υποστηρίζεται από το App Store, το iTunes Store και το νέο iBooks Store... ναι, προφανή όλα αυτά, αλλά όχι άσχημα επιχειρήματα.

“Τhe iPad is our most advanced technology in a magical & revolutionary device at an unbelievable price”, λέει ο Jesus of Cuppertino. Χμ.

Ίσως τα παραλέει, είναι πάντως σίγουρα ενδιαφέρουσα συσκευή και σε πολύ καλή τιμή - στην Αμερική τουλάχιστον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ