Buzz! Παγκόσμιο Quiz

Περίμενε, το ξέρω αυτό, το ξέρω!

Είδος: Party
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Τα party games, τίτλοι που έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής για να παίζονται από παρέες φίλων και όχι από έναν ή δύο παίκτες, στο εξωτερικό έχουν σημειώσει απίστευτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια - δικαίως, όπως μπορεί να βεβαιώσει κάθε φίλος και φίλη του αθηνόραμαdigital.gr που έχει παίξει τέτοια games σε οποιοδήποτε σύστημα οικιακής διασκέδασης. Στην Ελλάδα αυτά τα games έχουν το κοινό τους, δεν έχουν σημειώσει ωστόσο αντίστοιχη επιτυχία επειδή συνεχίζει να υπάρχει το εμπόδιο της γλώσσας: κακά τα ψέματα, πολλοί μεταξύ μας γνωρίζουν πια καλά αγγλικά, αλλά όχι όλοι. Η Sony έχει να προτείνει την καλύτερη... λύση στο πρόβλημα φέτος, αφού το νεότερο μέλος της δικής της οικογένειας party games σε στυλ "τηλεπαιχνιδιού", το Buzz! Quiz World - ή Buzz! Παγκόσμιο Quiz όπως είναι η ελληνική του ονομασία - διατίθεται στη χώρα μας εξ ολοκλήρου στα ελληνικά. Το προτείνουμε σε κάθε κάτοχο PlayStation3, λοιπόν;

Υπενθυμίζουμε για εκείνους κι εκείνες που δεν είχαν την ευκαιρία να δουν κάποιο από τα παρελθόντα Buzz! στο PlayStation2: πρόκειται για ένα εικονικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων, στο οποίο έως 8 παίκτες συμμετέχουν ως αντίπαλοι απαντώντας ερωτήσεις μέχρι ένας από αυτούς να αναδειχθεί νικητής. Ο τίτλος "βάζει στο κλίμα" τους gamers αξιοποιώντας τα buzzers, ειδικά περιφερειακά με μεγάλα χρωματιστά κουμπιά που... όντως θυμίζουν πάρα πολύ τα αντίστοιχα των αληθινών τηλεπαιχνιδιών, ενώ η όλη παρουσίαση, με cartoony γραφικά και μουσική, συμβαδίζει με το κλίμα των τηλε-σόου. Έχουν μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει τόσο γενικού περιεχομένου, όσο και "θεματικά" Buzz (με ερωτήσεις ειδικά για σινεμά, μουσική, σπορ κλπ) με τον ίδιο βασικό μηχανισμό, αλλά και ενδιαφέρουσες παραλλαγές στις επιλογές παιχνιδιού του.

Το Buzz! Παγκόσμιο Quiz ακολουθεί άριστα την παραπάνω "συνταγή", εν έτει 2010 ωστόσο φροντίζει να την εμπλουτίσει με νέα στοιχεία. Οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν τις δικές τους ερωτήσεις για να συμπεριληφθούν στο παιχνίδι, μπορούν να αντιμετωπίσουν από το σπίτι τους μέσω PlayStation Network άλλες ομάδες παικτών οπουδήποτε στον κόσμο, ακόμη και να συλλάβουν φωτό από τις... σκηνές πανηγυρισμών ή διαμαρτυρίας τους στον καναπέ, με τη βοήθεια της κάμερας του PlayStation Eye. Σημαντικό και το γεγονός ότι τα buzzers είναι πλέον ασύρματα, οπότε και σε μεγαλύτερη απόσταση από την τηλεόραση μπορούν να κάτσουν οι παίκτες, και... απότομες κινήσεις και χειρονομίες με τα χέρια στον αέρα μπορούν να κάνουν άφοβα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ