Ε3 2010: Microsoft Kinect, οι εντυπώσεις μας

Είναι όλα όσα ελπίζαμε;

Joy Ride
Το πρώτο δωρεάν παιχνίδι για το Kinect θα είναι το Joy Ride. Ο παίκτης συμμετέχει με το αυτοκίνητό του σε μία σειρά από αγώνες και μπορεί να παραμετροποιήσει τόσο το Avatar του, όσο και το όχημα που οδηγά με αγορές από το Xbox Live. Στην Ε3, τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης που έκαναν την παρουσίαση μάς διέθεσαν για οδήγηση μία πίστα με την ονομασία Perilous Peaks, της οποίας η μορφή θύμιζε τις πλατφόρμες για skateboarding. Η οδήγηση του αυτοκινήτου γίνεται όπως πιθανόν μπορεί να φανταστεί κανείς: τα χέρια βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος και με τις ανάλογες κινήσεις μπορούμε να κάνουμε το όχημα να κινείται δεξιά κι αριστερά. Τραβώντας τα χέρια στο στήθος και κάνοντας απότομη κίνηση προς τα μπροστά, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό extra ώθησης: αυτός, σε συνεργασία με διάφορες άλλες κινήσεις, κάνει το αυτοκίνητο να περιστρέφεται ώστε να αποφέρει πολλούς bonus βαθμούς.

Dance Central
O νέος μουσικός τίτλος της Harmonix για το Kinect αληθινά μας εντυπωσίασε από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του στην συνέντευξη Τύπου της αμερικάνικης εταιρείας. Αξιοποιώντας μία σειρά από μουσικά κομμάτια που βρίσκονται ήδη σε κάποια games της σειράς Rock Band, η Harmonix γνωστή ομάδα ανάπτυξης αναθέτει στους gamers όχι να τα ερμηνεύσουν, αλλά να... χορέψουν στο ρυθμό τους, έτσι ώστε να διασκεδάσουν με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Το Kinect αναλαμβάνει να "διαβάσει" τις κινήσεις του σώματος του παίκτη και να τον βαθμολογήσει ανάλογα με τις επιδόσεις του σε 600 και πλέον διαθέσιμες φιγούρες. Τα τραγούδια που ήταν διαθέσιμα στο demo της E3 ήταν το Poison των Bell Biv Devoe και το Hella Good των No Doubt, ενώ επιδείχθηκαν και σύντομες εκδόσεις από εκτελέσεις των M.I.A., Beastie Boys και Lady Gaga.

Your Shape: Fitness Evolved
Ένα σύστημα ανίχνευσης κίνησης που καταγράφει ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα... εννοείται ότι προσφέρεται για games σωματικής εξάσκησης, η Ubisoft λοιπόν έχει αναλάβει να κυκλοφορήσει στην αγορά τον πρώτο τέτοιο τίτλο. Αυτός περιλαμβάνει ευρεία γκάμα από ασκήσεις εκγύμνασης, η οποία καλύπτει πολλά διαφορετικά είδη: ξεκινώντας από απλές κλωτσιές σε μία σειρά από τούβλα, θα καταλήξετε να κάνετε ασκήσεις yoga και κοιλιακούς, με το Kinect να καταγράφει τις επιδόσεις σας και να τις μεταφέρει στον ψηφιακό personal trainer που θα σάς παρακολουθεί. Βάσει των δεδομένων που ο εικονικός αυτός χαρακτήρας λαμβάνει, σας καθοδηγεί αναλόγως και σας διορθώνει αν έχετε κάνει κάποιο λάθος ή ζορίζετε το σώμα σας έχοντας πάρει λάθος στάση. Ειλικρινές, απλό και.. απέριττο σχόλιο: ετοιμαστείτε να ιδρώσετε πραγματικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ