Με τη Sony να παρουσιάζει την ανανεωμένη Slim εκδοχή του PS3 πέρσι κατά τη διάρκεια της έκθεσης GamesCom που έλαβε χώρα στην Κολωνία - και την ώθηση στις πωλήσεις που αυτό δέχθηκε έκτοτε, ανάμεσα σε άλλους λόγους και γι' αυτόν - η Microsoft ήταν σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα αντιπαρέθετε ένα ανανεωμένο Xbox 360 για τους ίδιους και περισσότερους λόγους. Κακά τα ψέματα: μετά από 5 χρόνια διαδρομής, το αρχικό μοντέλο του Xbox 360 είχε αρχίσει να δείχνει πια ξεπερασμένης σχεδίασης για τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα στο βιομηχανικό design των τεχνολογικών προϊόντων. Συν τοις άλλοις, τα διαβόητα προβλήματα υπερθέρμανσης έπρεπε κάποια στιγμή να εκλείψουν μια για πάντα.
Η αμερικανική εταιρεία λοιπόν - και ενόψει της κυκλοφορίας του Kinect το Νοέμβριο - πήρε την απόφαση ν' ανανεώσει από το καλοκαίρι το Xbox 360, αρχικά με την top έκδοσή του και, αναμένουμε, στη συνέχεια με την περισσότερο προσιτή. Το Αθηνόραμα Digital είχε παραστεί στη συνέντευξη Τύπου που η Microsoft είχε δώσει στο Los Angeles - ναι, εκείνη όπου κάθε παριστάμενος έλαβε ένα Xbox 360 ως δώρο - και, ως εκ τούτου, έχει στα χέρια του ένα από τα πανελάχιστα τέτοια συστήματα που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Οι εντυπώσεις μας μετά από μερικές ημέρες συμβίωσης μαζί του, ακολουθούν στις επόμενες παραγράφους.
Η νέα έκδοση του Xbox 360 είναι 15% μικρότερη από την παλιά και - όπως είναι φυσικό - επίσης σημαντικά ελαφρύτερη. Όλα τα εσωτερικά τμήματά του έχουν αλλάξει, ενώ αρκετές από τις αλλαγές διαφοροποιούν τις εισόδους κι εξόδους που αξιοποιεί ο χρήστης. Το ανανεωμένο μοντέλο φέρει πλέον ενσωματωμένο τον ασύρματο δέκτη WiFi 802.11n, οπότε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet χωρίς την ανάγκη σχετικού περιφερειακού (κάτι που ίσχυε για τις παλαιότερες εκδόσεις). Το περίβλημα αποπνέει σαφώς περισσότερο αίσθηση μοντέρνα - οι γραμμές του είναι σχεδόν... επιθετικές, αλλά πραγματικά με την καλή έννοια - ενώ το γυαλιστερό φινίρισμα καθιστά την εικόνα του ακόμη εντυπωσιακότερη. Όπως πάντα, το φινίρισμα αυτό... προσκαλεί και ίχνη από δαχτυλιές, αλλά ένα σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας δεν το μετακινούμε και άρα δεν το αγγίζουμε συχνά, οπότε το γεγονός εν τέλει δεν αποτελεί πρόβλημα.