Το Spider-man 2 και σε PC τον Ιανουάριο

Και μάλιστα συντομότερα από ποτέ για τίτλο PlayStation επιπέδου ΑΑΑ - λεπτομέρειες και σχόλια

Μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα πειραματισμού, όλα δείχνουν πως η Sony επιταχύνει πλέον τον ρυθμό που θα την οδηγήσει σε ισχυρή παρουσία στην αγορά του PC gaming - αυτό, τουλάχιστον, διαφαίνεται κρίνοντας βάσει της πιο πρόσφατης σχετικής της ανακοίνωσης. Το Spider-man 2, ο πλέον επιτυχημένος αποκλειστικός τίτλος της για το PlayStation5, που κυκλοφόρησε πέρσι τέτοιον καιρό, θα διατεθεί σε PC μέσα από τις υπηρεσίες Steam και Epic Games Store στις 30 Ιανουαρίου.


Όχι, δεν πρόκειται για... τυπογραφικό λάθος: Είναι η πρώτη φορά που μία αποκλειστική παραγωγή PlayStation επιπέδου ΑΑΑ θα αποκτήσει έκδοση για PC τόσο σύντομα, 15 μόλις μήνες μετά την αρχική της εμφάνιση στην αγορά. Αν σκεφτεί κανείς πως άλλα διάσημα games της Sony, όπως τα God of War: Ragnarok ή Horizon: Forbidden West, χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για να κάνουν την ίδια μετάβαση (άλλα χρειάστηκαν ακόμη πιο πολύ καιρό), γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι αυτή η αλλαγή. Μπορεί να μην είναι οι "12 μήνες ή λιγότερο" που ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πως θα έπρεπε να χωρίζει τα games για PlayStation από τις εκδόσεις τους για PC, είναι όμως ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την ίδια κατεύθυνση που θα χαροποιήσει τους απανταχού PC gamers.

Κάτι άλλο που θα χαροποιήσει τους PC gamers είναι το γεγονός ότι την δημιουργία της έκδοσης του Spider-man 2 για το σύστημά τους έχει αναλάβει η πολύπειρη Nixxes, την οποία η Sony είχε εξαγοράσει ακριβώς για αυτού του είδους τις "αποστολές" πριν από λίγα χρόνια. Η Nixxes έχει προσφέρει ήδη εξαιρετικά δείγματα στην μετατροπή τίτλων PlayStation σε PC, από τα αρχικά Spider-man και Spider-man Miles Morales μέχρι τα Ratchet & Clank: Rift Apart και Ghost of Tsushima, οπότε το αποτέλεσμα της δουλειάς της και στο Spider-man 2 θεωρείται λίγο-πολύ εγγυημένο.


Όπως περιμένει φυσικά κανείς, η έκδοση του Spider-man 2 για PC θα περιλαμβάνει και όλο το πρόσθετο υλικό που είχε κυκλοφορήσει για PS5 στο μεσοδιάστημα, όπως τις 14 νέες στολές, την επιλογή παιχνιδιού New Game Plus, τα Ultimate Levels, την επιλογή Time of Day, το Action Figure Mode στο Photo Mode και πολλά ακόμη. Η έκδοση Digital Deluxe του the Spider-man 2 σε PC, δε, προσφέρει μία σειρά από ενδιαφέροντα bonus όπως αποκλειστικές στολές για τους Parker και Morales, διαθέσιμα εξ αρχής διάφορα αντικείμενα και gadgets καθώς και skill points που οι παίκτες μπορούν να αξιοποιήσουν για να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες των δύο Spiderman.

Όσον αφορά στην μεταφορά του τίτλου σε PC αυτή καθ' αυτή, η Insomniac δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στα τεχνικά ή τις απαιτήσεις συστήματος που θα έχει. Αναμένεται πως οι πληροφορίες αυτές θα δοθούν στην δημοσιότητα στο τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου.


Στο ίδιο άρθρο του επίσημου PlayStation Blog όπου έγινε η ανακοίνωση για την έκδοση αυτή επιβεβαιώθηκε και το γεγονός ότι η Insomniac δεν σχεδιάζει να κάνει διαθέσιμο έξτρα εμπορικό περιεχόμενο (DLC) για το Spider-man 2, όπως φημολογούνταν σε όλη την διάρκεια της χρονιάς (και είχε πράξει με το αρχικό Spider-man το 2018). Όλα δείχνουν πως η εταιρεία έχει πλέον επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Wolverine, για το οποίο αναμένουμε από την Sony επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας μετά από την σχετική περσινή διαρροή.

Με... αυτά και μ' εκείνα, πάντως, η Sony έχει πλέον μεταφέρει σε PC όλες τις μεγάλες της παραγωγές για PlayStation των τελευταίων 4 ετών-5 ετών με εξαίρεση (καθόλου τυχαία) μία συγκεκριμένη: το Gran Turismo 7. Έχουμε εξηγήσει και άλλοτε για ποιούς λόγους ο τίτλος της Polyphony Digital είναι ειδική περίπτωση - αλλά αν αποδειχθεί πως αυτή θα ολοκληρώσει την μετάβαση όλων πια των "ναυαρχίδων" της Sony Interactive Entertainment στην αγορά του PC gaming, θα είναι αν μη τί άλλο εξέλιξη ταιριαστή. Περίμενε κανείς να κάνει ο Kazunori Yamauchi κάτι άλλο από μία είσοδο... καθυστερημένη μα εντυπωσιακή; Εννοείται πως όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ