Watch Dogs 2: οι πρώτες εντυπώσεις

Νέο σκηνικό, δεύτερη ευκαιρία για τον τίτλο... ψηφιακής αντίστασης της Ubisoft

Δεν είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς πως το αρχικό Watch Dogs, το οποίο κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2014 ως ένα από τα πρώτα σημαντικά "κοινά" games για PS4 και Xbox One, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες κανενός: ούτε των δημοσιογράφων - των οποίων η αρχική εικόνα γι' αυτό είχε διαμορφωθεί από εκείνη την παρουσίαση της Ε3 2013, την αργότερα αισθητά συμβιβασμένη στο τελικό προϊόν - ούτε των παικτών, ούτε φυσικά της Ubisoft, η οποία σαφέστατα περίμενε μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από αυτό. Ένας αριθμός από τεχνικά προβλήματα (Δικτυακά και άλλα) είχε άλλωστε αμαυρώσει και την έκδοση για PC. H βασική ιδέα του τίτλου όμως - αυτή του εκτενούς hacking συστημάτων και συσκευών ως τμήμα της δράσης σε αστικά περιβάλλοντα "ανοιχτά" - ολοφάνερα είχε δυνατότητες και προοπτική, εξ ου και η επένδυση της Ubisoft σε έναν δεύτερο, περισσότερο φιλόδοξο τίτλο Watch Dogs.

Τον τίτλο αυτό, ο οποίος κυκλοφορεί για PS4, Xbox One και PC - στις 15/11 για τα δύο πρώτα φορμά, στις 29/11 για το δεύτερο - είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε πρώιμη μορφή στα γραφεία της αντιπροσώπου εταιρείας της Ubisoft στην Ελλάδα, στην έκδοση για PS4. Οι πρώτες εντυπώσεις μας από τα όσα είδαμε, ακολουθούν, ενώ φυσικά επιφυλασσόμαστε για την τελική μας γνώμη όταν έλθουμε σε επαφή με την τελική του, εμπορική έκδοση.

Το Watch Dogs 2 λαμβάνει χώρα, όπως και ο προκάτοχός του, στην κοινωνία του σήμερα - αλλά με πολλά αναγνωρίσιμα στοιχεία αλλαγμένα ώστε να μπορεί να γίνει η σχετική σάτιρα δίχως... νομικά θέματα - και αυτή τη φορά όχι στο κάπως μονότονο από πλευράς ατμόσφαιρας Chicago, αλλά στο σαφώς περισσότερο ενδιαφέρον από πλευράς χρωμάτων και ποικιλίας τοποθεσιών San Fransisco (και στις γύρω περιοχές του). Ο πρωταγωνιστής, επίσης, είναι διαφορετικός: τον λευκό και... trendy ντυμένο Aidan αντικαθιστά ο έγχρωμος και περισσότερο casual περιβολής Marcus, ο οποίος όμως δείχνει να είναι αφενός ικανότερος στην παραβίαση συστημάτων, αφετέρου περισσότερο συνειδητοποιημένος ως προς το πώς θα αντιμετωπίσει τον "Μεγάλο Αδελφό" που συλλέγει πλήθος προσωπικών δεδομένων για κάθε πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο η εισαγωγική αποστολή δεν είναι τυχαία: είναι αυτή που φέρνει τον παίκτη ξανά σε επαφή με τους βασικούς μηχανισμούς παιχνιδιού του Watch Dogs - όπως τον έλεγχο των καμερών ασφαλείας, την αλλαγή της ροής του ρεύματος σε συγκεκριμένους χώρους και τα στοιχειώδη της κίνησης απόκρυψης ή/και αποφυγής - αλλά και αυτή κατά τη διάρκεια της οποίας ο Marcus ανακαλύπτει πόσα προσωπικά δεδομένα έχει συλλέξει γι' αυτόν το ctOS 2.0. Ο πρωταγωνιστής του Watch Dogs 2 εννοείται πως επιλέγει να τα διαγράψει, αλλά το όλο του... κατόρθωμα τραβά την προσοχή του hacker group με το όνομα DedSEC οι οποίοι τον απαγάγουν και εν τέλει εντάσσουν (με την θέληση του Marcus πια) στις τάξεις τους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ