iPad 2: Τα... αποκαλυπτήρια!

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση της Apple

Από την επεξεργασία video στη δημιουργία μουσικής με το Garageband 2. Φαίνεται επίσης προσεγμένο και ικανό για ποιοτικά αποτελέσματα.

Παρατηρούμε μερικούς ανυπόμονους και ελαφρώς δυσαρεστημένους που η Apple δίνει τόση σημασία στο software. Νο no no no. Καλά κάνει.

Ερώτηση σχολιαστή: ποιό συγκρότημα θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο που έβγαλε album εξ ολοκλήρου με το Garageband 2; Καλή ερώτηση!

Δημοσιεύθηκαν και οι επίσημες τεχνικές προδιαγραφές του iPad 2 στο μεταξύ. Η οθόνη είναι ανάλυσης, όπως περιμέναμε, 1024x768 pixel.

Η κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής εγγράφει video σε ανάλυση 720p. Οι χωρητικότητες παραμένουν στα 16, 32, 64 GB.

Αααχχχ... είπαμε πριν ότι καλά κάνει που δίνει έμφαση η Apple στο software, αλλά... ε, το έχει τραβήξει λίγο παραπάνω. Πάμε παρακάτω, Steve!

Ανακεφαλαίωση των νέων στοιχείων και τεχνικών χαρακτηριστικών του iPad 2. Τη μνήμη λειτουργίας αν μάθουμε μόνο, έχουμε πλήρη εικόνα.

Ο διευθυντής σχεδιασμού της Apple, ο Jony Ive, εξηγεί - με υπόβαθρο το λευκό iPad βέβαια - τη συλλογιστική στο redesign του νέου μοντέλου.

Και το promo video με τις αρετές του iPad 2 συνεχίζεται... δεν είμαστε βέβαιοι πάντως, ως χρήστες του αρχικού, ότι έχουμε πειστεί. Χμ.

Από την άλλη, οι χρήστες που για οποιοδήποτε λόγο δεν αγόρασαν το πρώτο iPad, με τα ίδια χρήματα σύντομα θα έχουν ένα ανώτερο. Pas mal!

H... επιμονή του video, πάντως, να αποδείξει ότι "this really is a giant leap forward" και όχι το iPad 1.5, είναι... εχμ... ενδεικτική.

Ο Steve Jobs επεξηγεί γιατί, κατά τη γνώμη του, ο ανταγωνισμός λανθασμένα αντιμετωπίζει τα tablet ως μία νέα κατηγορία PC.

Θεωρεί ότι το hardware και το software σε αυτές τις συσκευές πρέπει να είναι στενότερα συνδεδεμένο. Δεν διαφωνούμε... αλλά...

...εν τέλει μάλλον σχετικοί είναι αυτοί οι ορισμοί: PC, μη PC... έχουν σημασία οι χαρακτηρισμοί ή πρακτικά τί κάνει κάποιος με ένα iPad 2;

Ίσως ο Steve δεν θέλει να δούμε το iPad 2 ως personal computer, για να μάς πουλήσει σε άλλο, ανύποπτο χρόνο, MacBook και iMac. Καλά κάνει!

Η παρουσίαση της Apple πάντως ολοκληρώθηκε - δεν έχουμε κάτι περισσότερο να ακούσουμε απόψε.

Οι τυχεροί παρευρισκόμενοι Αμερικανοί δημοσιογράφοι θα έλθουν σε άμεση επαφή μαζί του, εμείς θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο.

Αύριο, ωστόσο, θα φιλοξενήσουμε τη σχετική αρθρογραφία με τις λεπτομέρειες για το iPad 2, καθώς και την πρώτη μας εντύπωση γι' αυτό.

Καλή συνέχεια και καλό βράδυ σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ