Sony Vaio 2011: Σε... όλα τα μέτωπα!

Aνανεωμένες σειρές laptop - και όχι μόνο

Ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση του David Spaeth δόθηκε στο Vaio ΥΒ, το οποίο αποτελεί την... μη-netbook, μικρή σε μέγεθος και προσιτή σε κόστος, πρόταση της Sony για τους επόμενους μήνες. Με οθόνη 11.6 ιντσών αλλά υψηλής ανάλυσης γι' αυτή τη διαγώνιο, τον συνδυασμό κεντρικού επεξεργαστή και κάρτας γραφικών AMD Vision, πολύ μικρό βάρος (1.5 κιλό), πολύ μεγάλη αυτονομία (6 ωρών περίπου) αλλά και όμορφο σχεδιασμό, το συγκεκριμένο Vaio έχει όλα τα πλεονεκτήματα των πολύ μικρών laptop που αποδείχθηκαν δημοφιλέστατα τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι τις αδυναμίες τους. Το ΥΒ είναι αρκετά ισχυρό ώστε να φέρνει σε πέρας όλων των ειδών τις εργασίες σε Windows 7, αναπαράγει ταινίες υψηλής ευκρίνειας χωρίς πρόβλημα, παίζει ακόμη και βασικού επιπέδου PC games και συνδέεται με μέσα προβολής μέσω HDMI. Το περιμένουμε σε λίγες μέρες στην τιμή των €550 περίπου.

Στο ίδιο πνεύμα της αυξημένης φορητότητας κι αυτονομίας αλλά όχι συμβιβασμού στις επιδόσεις, ανανεώθηκε και η σειρά S με το μοντέλο SB: αυτό χαρακτηρίζεται από πανέμορφο νέο σχεδιασμό, έχει λεπτύνει κι ελαφρύνει σημαντικά σε σχέση με το περυσινό S12 διατηρώντας παράλληλα την οθόνη των 13.3 ιντσών. Το SB όμως προσφέρει διπλό σύστημα γραφικών - ένα για τυπικές εργασίες κι ένα για επιτάχυνση video υψηλής ευκρίνειας ή PC games - με την επιλογή ανάμεσα στα δύο να γίνεται αυτόματα ανάλογα με την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο η αυτονομία του SB αυξάνεται σημαντικά - για το μοντέλο αυτό, δε, η Sony διαθέτει πλέον δεύτερη εξωτερική μπαταρία που προσαρμόζεται στη βάση του laptop και διπλασιάζει τον εφικτό χρόνο λειτουργίας. Η μπαταρία αυτή φορτίζεται και ξεχωριστά, ώστε να έχει ο χρήστης αν το θέλει και τις δύο... γεμάτες στο full για π.χ. ένα ταξίδι. Το κόστος του Vaio SΒ εκτιμάται στα €1000 περίπου, ίσο με του S12 αλλά με ανώτερα υποσυστήματα σε κάθε τομέα.

Με Vaio, λοιπόν, που καλύπτουν όλες τις ζώνες κόστους και όλων των ειδών τις απαιτήσεις για ισχύ, φορητότητα και αυτονομία, η Sony εμφανίζεται πληρέστατη στις προτάσεις της για νέο laptop. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουμε για να διαπιστώσουμε και το πώς θα υποδεχθεί το ελληνικό κοινό το L, την παρθενική desktop εμφάνιση των Vaio στην αγορά μας, καθώς οι iMac της Apple έχουν εδώ και καιρό τον πρώτο λόγο στην κατηγορία των all-in-one και άλλα παραδείγματά της, στηριγμένα σε Windows, δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν ανάλογη επιτυχία. Όπως πάντοτε, ο καιρός θα δείξει - για την ώρα, είμαστε ικανοποιημένοι με την ύπαρξη του προϊόντος στην ελληνική αγορά και την πρόσθετη εξαιρετική επιλογή που έχουν οι καταναλωτές. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ