Sony Vaio: παρόν και μέλλον

Παρουσίαση στην Ελλάδα, oι επόμενες κινήσεις

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Spaeth αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή της Apple, με την επιτυχία του iPad, να φέρει τις συσκευές tablet στην αντίληψη του ευρύτερου κοινού όπως τα Tablet PC βασισμένα σε λειτουργικό της Microsoft ποτέ δεν κατάφεραν. Ο Spaeth διευκρίνισε όμως πως υπάλληλοι της Sony από όλα τα διάφορα τμήματά της - κοινώς και αυτά των κινηματογραφικών και δισκογραφικών - μελετούν την ανάπτυξη ενός προϊόντος με τέτοιες ιδιότητες. Φυσικά, σε σχετική ερώτηση, δεν... τόλμησε να δεσμευτεί σχετικά με το λειτουργικό στο οποίο θα στηριζόταν ένα τέτοιο προϊόν (Windows 7 ή Android ή κάτι άλλο), όμως άφησε να εννοηθεί πως μέχρι τις αρχές της άνοιξης η Sony θα έχει συγκεκριμένα πράγματα να πει για το θέμα. Αναμονή, λοιπόν.

Άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις που προέκυψαν: η Sony δεν θα κυκλοφορήσει Vaio με δυνατότητα προβολής εικόνας 3D στην οθόνη του πολύ σύντομα. Ο Spaeth υποστήριξε - και δικαίως - ότι για να προβάλει ένα PC τα games του σε 3D σε ανάλυση 1080p χρειάζεται μεγάλη υπολογιστική ισχύς και η ιαπωνική εταιρεία δεν θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό, όπως συμβαίνει με άλλα laptop της αγοράς αυτή τη στιγμή. Περιμένει λοιπόν τον κατάλληλο συνδυσμό CPU/GPU, o οποίος θα μπορεί να αποδώσει τα δέοντα στην FullHD οθόνη μελλοντικών Vaio, για να φέρει την δική της πρόταση στο προσκήνιο. Πιθανότατα την άνοιξη του 2011, επίσης.

Όσον αφορά, τέλος, στην τεχνολογία TransferJet - που μεταφέρει δεδομένα ταχύτατα και ασύρματα από ψηφιακές φωτογραφικές και βιντεοκάμερες προς τα Vaio που ενσωματώνουν τη σχετική υποδομή; Την είχαμε συναντήσει στο Vaio F για πρώτη φορά, όμως έκτοτε η Sony δεν ανακοίνωσε αρκετά προϊόντα που συνεργάζονται με αυτό και την αξιοποιούν, ώστε να καταστεί το όλο σύστημα αληθινό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο Spaeth παραδέχθηκε ότι η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των εκτιμήσεων από τις πρώτες της υλοποιήσεις, υπογράμμισε ωστόσο ότι πιστεύει στις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας και ότι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από αυτήν σχετικά σύντομα. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ