Windows 7: Tα συμπεράσματα

Επιβεβλημένη αναβάθμιση, λοιπόν;

Ολοκληρώνοντας: τα Windows 7 είναι πάρα, πάρα πολύ καλά - είναι, θα μπορούσε να πει κανείς, η καλύτερη έκδοση των Windows που θα μπορούσαμε να έχουμε σε αυτό το χρονικό σημείο, χωρίς το λειτουργικό της Μicrosoft να υποστεί ανάπτυξη... πραγματικά από το μηδέν. Είναι επίσης ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η Microsoft, οι κατασκευαστές Η/Υ και ο τελικός καταναλωτής, ώστε τα παραδοσιακά PC να αποκτήσουν το χαρακτήρα του αξιόπιστου συνδυασμού hardware/software, χαρακτήρα που - κακά τα ψέματα - είχε δεχθεί σοβαρό πλήγμα με τα Windows Vista. Με τη νέα τους έκδοση τα Windows μπορούν να επανέλθουν στο προσκήνιο ως το δημοφιλέστερο, επικρατέστερο λειτουργικό, αυτή τη φορά δικαιωματικά και με επιχειρήματα πέραν του τυπικού... "μα τα χρησιμοποιούν όλοι".

Η παραπάνω διαπίστωση είναι θετικότερη απ' όσο αρχικά φαίνεται και για έναν άλλο λόγο: την επόμενη φορά που θα ασχοληθούμε με καινούργιο λειτουργικό σύστημα από τη Microsoft, είναι πιθανό να έχει αλλάξει σημαντικά η αγορά των προσωπικών υπολογιστών. Θα έχει κυκλοφορήσει το Chrome OS της Google, το Linux θα έχει γίνει ακόμη πιο φιλικό και όμορφο, η Apple σίγουρα θα έχει παρουσιάσει νέο... αιλουροειδές για τα Mac. Δεν νομίζουμε ότι τα 7 θα έχουν τη... μακροβιότητα των XP - που παρέμειναν μέσω των Service Packs και των αμέτρητων updates ενεργά για 8 ολόκληρα χρόνια, απίθανα μεγάλο χρονικό διάστημα για τα δεδομένα της αγοράς τεχνολογίας - αλλά η επόμενη έκδοση βρίσκεται το λιγότερο 3 χρόνια μακριά, πιθανότατα πιο πολύ. Είναι λοιπόν σημαντικό τα Windows που θα χρησιμοποιούνται στο μεσοδιάστημα να είναι, το λιγότερο, ανταγωνιστικά.

Όλα αυτά βρίσκονται στο μέλλον, ωστόσο, και δεν απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινού αυτή τη στιγμή. Αυτό που αξίζει να κρατήσουν όσοι και όσες σκέφτονται αν θα πρέπει να μεταβούν στο καινούργιο λειτουργικό της Microsoft είναι ότι... δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτονται: η αναβάθμιση σε Windows 7 είναι, ευτυχώς και επιτέλους, κάτι που μπορούμε να συστήσουμε ανεπιφύλακτα σε όλους. Αυτό που απομένει να δούμε είναι πώς οι κατασκευαστές θα αξιοποιήσουν το νέο λειτουργικό σε πιο ελκυστικά, ικανότερα PC, ώστε να αυξήσουν την ευχρηστία τους και να προετοιμάσουν το δρόμο για τα επόμενα, ελπίζουμε περισσότερο πρωτοποριακά, Windows. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ