Άλλες διαπιστώσεις που έγιναν κατά τη χρήση του: τόσο η κάμερα στο πίσω μέρος, όσο και αυτή στην πρόσοψή του, βρίσκονται εκεί για gaming και μόνο. Και μόνο. Η ανάλυσή τους και το πόσο φως μπορούν να συλλάβουν είναι αρκετά ώστε ορισμένα games του Vita να συνδυάζουν live εικόνα με γραφικά, αλλά... ως εκεί. Η πιθανότητα ο χρήστης να έχει ήδη μαζί του smartphone κατά πολύ καλύτερο για ψηφιακές φωτογραφίες όταν χρησιμοποιεί το Vita, είναι πολύ μεγάλη. Για τη σύλληψη video με Vita ισχύει το ίδιο. Μία μόνο χρήση των δύο καμερών ενδιαφέρουσα "ανακαλύψαμε" πλην του gaming... κι αυτή είναι η διεκπαιρέωση βιντεοκλήσεων μέσω Skype (δωρεάν το σχετικό πρόσφατο app για όλους). Πολλά και σε αυτή τη λειτουργία του Vita, πάντως, εξαρτώνται από την ποιότητα της Δικτυακής σύνδεσης που έχει. Στο συγκεκριμένο... Wi-Fi και μόνο πρακτικά.
Όσον αφορά στη σύνδεση Wi-Fi, ανακαλύψαμε... διάφορα όλο αυτό το διάστημα. Όπως: (α) το Vita είναι από τις πιο γρήγορες ασύρματες συσκευές όσον αφορά τη διαμεταφορά δεδομένων από τον εκάστοτε router (αρκεί φυσικά να είναι κι αυτός τενχολογίας Wi-Fi N κι όχι G), (β) όμως ενίοτε παρουσιάζει το ίδιο "θέμα" που έχουμε συναντήσει σε πολλές ασύρματες συσκευές: "χάνει" τη σύνδεση Wi-Fi όταν δεν την αξιοποιεί και χρειάζεται το λιγότερο 7-8 δευτερόλεπτα να την ξαναβρεί, περισσότερα όταν επανέρχεται από κατάσταση αδράνειας. Ναι, καταλαβαίνουμε πως το υποσύστημα ασύρματης σύνδεσης απενεργοποιεί τον εαυτό του για να εξοικονομήσει ενέργεια όταν δεν χρησιμοποιείται, όμως η επανασύνδεση θα μπορούσε να μην χρειάζεται τόσο. Έχει χρειαστεί ακόμη και να ξαναδηλώσουμε το access point σε κάποιες περιπτώσεις (ευτυχώς πολύ λίγες). Περιθώριο βελτίωσης με firmware updates (όπως έχει γίνει σε άλλες συσκευές), υπάρχει ολοφάνερο.
Μιλώντας, δε, για Δικτυακή σύνδεση γενικότερα, είχαμε την ευκαιρία να "παίξουμε" το τελευταίο διάστημα και με την 3G έκδοση, η οποία προσφέρει αυτό ακριβώς που περιμέναμε: αξιοπρεπείς - σε γενικές γραμμές - μεν ταχύτητες σύνδεσης, αλλά... όπου αυτές υπάρχουν. Όσοι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital εκνευρίζονται με τις ταχύτητες σύνδεσης που αποδίδει το π.χ. τελευταίας διετίας smartphone τους εκεί που τις χρειάζονται συνήθως, δεν θα διαπιστώσουν καλύτερα αποτελέσματα με το Vita. Αυτό δεν είναι ζήτημα, προφανώς, της συσκευής, αλλά της κάλυψης, της χωρητικότητας και της γενικότερης ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρει το κάθε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι παράμετρος της λειτουργίας της συγκεκριμένης, "Δικτυωμένης παντού" έκδοσης, οπότε... κι αυτή στα υπ' όψιν!