banner

PS Vita: οι λειτουργίες για games

Πώς τα πάει το νέο σύστημα της Sony στη βασική του αποστολή;

Μία συσκευή που κάνει... "λίγο απ' όλα" είναι πιθανό - όπως διαπίστωσε και η ίδια η Sony στην αρχική φάση κυκλοφορίας του PSP - να δημιουργήσει ασαφή εικόνα για το ίδιο το προϊόν και σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Στην περίπτωση του PS Vita, λοιπόν, η ιαπωνική εταιρεία έχει εστιάσει, σε όλα τα επίπεδα, σε έναν τομέα: τα games. Το Vita έχει σχεδιαστεί γι' αυτά, υπερέχει σ' αυτά, προωθείται με προσανατολισμό αυτά. Το πόσο επιτυχημένα τα προσφέρει, ωστόσο, εξαρτάται από δύο πράγματα: από τα ίδια τα games (την ποικιλία και τη γκάμα τους) και από το πώς επιτρέπει το Vita τη διαχείρισή τους και πώς τα "ολοκληρώνει" με σχετικές λειτουργίες. Πώς, λοιπόν;

Κάτι που διαμορφώνει χαρακτήρα... άλλου τύπου στο PS Vita σε σχέση με το PSP είναι το γεγονός ότι το πρώτο μπορεί να αξιοποιηθεί άνετα χωρίς ο χρήστης να αγοράσει ποτέ κανέναν τίτλο του από κατάστημα, αν δεν το επιθυμεί. 'Ολα σχεδόν τα games του Vita θα είναι διαθέσιμα και στο PlayStation Store για αγορά απευθείας από εκεί, κάτι που αμέσως-αμέσως δημιουργεί την ανάγκη αποθήκευσής τους και την ανάγκη μηχανισμού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τους (backup). Η Sony προσφέρει γι' αυτό το σκοπό τον Content Manager, μία προεγκατεστημένη στο Vita εφαρμογή που αναλαμβάνει τόσο να αντλήσει περιεχόμενο - games, video, μουσική, φωτογραφίες - από PC και PS3, όσο και να χρησιμοποιήσει ή το ένα ή το άλλο ως προσωρινή "αποθήκη" δεδομένων.

Ο Content Μanager είναι απίθανα απλός στη χρήση - ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από μία "γέφυρα" ανάμεσα στο PS Vita και το PC ή το PS3. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο χρήστης απλώς ορίζει... με δύο κινήσεις (κυριολεκτικά) "προς τα πού" θα πάει το περιεχόμενο - από εκείνο σε αυτά ή το αντίστροφο - και αυτό ήταν όλο. Στην περίπτωση των PC/Mac ο χρήστης μπορεί να ορίσει και από ποιούς φακέλους θα αντλεί περιεχόμενο το PS Vita, καθώς και που θ' αποθηκεύει τα games του (και τα αρχεία game saves). Η σύνδεση USB 2.0 ανάμεσα στις συσκευές - με ό,τι αυτό σημαίνει για τον απαιτούμενο χρόνο όταν έχουν "μαζευτεί" π.χ. 7-8 GB δεδομένων - αναλαμβάνει να μεταφέρει αρχεία από την κάρτα μνήμης (που θα πρέπει να έχει αγοράσει ο χρήστης) του Vita στα PC/PS3 ή το αντίστροφο. Ακούγεται απλοϊκή ως προσέγγιση, μα είναι αποτελεσματική - έστω κι αν υποψιαζόμαστε ότι θα υπάρξουν και χρήστες με απαιτήσεις, που θα ήθελαν να είναι σε θέση να ρυθμίσουν περισσότερες παραμέτρους στην όλη διαδικασία. Εμείς, πάλι, όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

banner

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

banner
banner
banner