Το Euro 2024 έρχεται, παίξε τα ματς του τουρνουά σε PlayStation, PC και Xbox

Με πολύ λίγα χρήματα ή ακόμη και δωρεάν για το επόμενο διάστημα - ορίστε πώς ακριβώς γίνεται

Δεν χρειάζεται να είναι... καν φίλαθλος κανείς για να γνωρίζει πως το ποδόσφαιρο παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ παγκοσμίως και πως το UEFA Euro είναι ένα από τα πλέον σημαντικά πρωταθλήματα στην ιστορία του. Είναι, άλλωστε, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε τηλεθέαση μετά από το Μουντιάλ, καθώς στο πλαίσιό της συγκρούονται μερικές από τις ισχυρότερες εθνικές ομάδες στον κόσμο. Κάθε UEFA Euro συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων εκατομμυρίων θεατών κάθε φορά, οπότε... μοιραία κάποια εκατομμύρια από αυτούς τυγχάνουν gamers που θα τούς ενδιέφερε να παίξουν σε αλληλεπιδραστική μορφή με συγγενείς και φίλους τα ματς της πραγματικής διοργάνωσης και... όχι μόνο. Πώς μπορούν όμως να το κάνουν αυτό;

Το UEFA Euro 2024 - που βρίσκεται πια λιγότερο από έναν μήνα μακριά - δεν έχει δικό του "επίσημο" video game, έχει όμως το επόμενο καλύτερο πράγμα: ένα video game ποδοσφαίρου εγκεκριμένο από την ίδια την UEFA - τόσο όσον αφορά στους καταναλωτές όσο και στους επαγγελματίες των eSports - το οποίο δεν είναι άλλο από το EA Sports FC24. Το νεότερο μέλος της σειράς αυτής τίτλων ποδοσφαίρου μπορεί να μην ονομάζεται πια "FIFA", αλλά είναι στην ουσία η ίδια παραγωγή, ανεπτυγμένη από την ίδια εταιρεία - και μάλιστα χαρακτηριζόμενη ως μία από τις καλύτερες εκδόσεις των τελευταίων ετών. Η Electronic Arts είχε ανακοινώσει την σχετική συμφωνία συνεργασίας με την UEFA ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και πριν από λίγο καιρό επισημοποιήθηκε το τί ακριβώς σημαίνει αυτή πρακτικά.

Για τους επαγγελματίες των eSports η συνεργασία αυτή σημαίνει... ένα συνολικό χρηματικό έπαθλο ύψους 100.000 δολαρίων για την συμμετοχή τους στο τουρνουά eEURO 2024, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Για τους καταναλωτές σημαίνει πως το EA Sports FC24 θα δεχθεί μία γενναία, δωρεάν αναβάθμιση περιεχομένου σύντομα, η οποία θα προσθέσει όλα όσα χρειάζεται ο τίτλος προκειμένου να προωθήσει το UEFA Euro 2024 αποτελεσματικά. Αυτό το έξτρα περιεχόμενο περιλαμβάνει όλες τις εθνικές ομάδες με τις συνθέσεις και τις εμφανίσεις τους, τα 9 από τα 10 γήπεδα της Γερμανίας όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά, αλλά και μία ολόκληρη, ξεχωριστή επιλογή παιχνιδιού ειδικά σχεδιασμένη για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα (μαζί με θεματικές κάρτες για το Ultimate Team... εννοείται).

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα το πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμη αυτή η μεγάλη αναβάθμιση του EA Sports FC24 στο κοινό, η Electronic Arts είχε αναφέρει γενικόλογα την "Άνοιξη 2024" στο παρελθόν - οπότε, με δεδομένο το γεγονός ότι το εναρκτήριο ματς του UEFA Euro 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 14/6, το πιθανότερο είναι η αναβάθμιση να προφερθεί από την ΕΑ στο τέλος Μαΐου. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει άπλετος χρόνος για τους παίκτες που δεν έχουν αντίτυπο του EA Sports FC24 να το αποκτήσουν και να προσθέσουν το έξτρα περιεχόμενο του UEFA Euro 2024 μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο, αρκετές ημέρες πριν από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Τυχαίνει μάλιστα - αστειευόμαστε, εννοείται... αυτά σχεδιάζονται μήνες πριν! - οι καταναλωτές να μπορούν να αποκτήσουν αυτές τις μέρες το EA Sports FC24 με πολύ μεγάλη έκπτωση σε όλα σχεδόν τα δημοφιλή φορμά video games της αγοράς. Οι κάτοχοι Xbox Series S/X έχουν στην διάθεσή τους την Standard Edition του τίτλου προς €13.99 (από €69.99) και την Ultimate Edition προς €39.99 (από €99.99) μέχρι τις 27 Μαΐου. Οι PC gamers μπορούν επίσης να το αποκτήσουν στην ίδια τιμή - και τις δύο εκδόσεις του - μέχρι τις 13 Ιουνίου στο πλαίσιο της Mega Sale του Epic Games Store που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αν η Nintendo σχεδιάζει να... συμμετάσχει στο πάρτι του UEFA Euro 2024 δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, την ημέρα πάντως που γράφονταν αυτές οι γραμμές το EA Sports FC24 για το Switch κόστιζε €59.99 όπως πάντοτε.

Οι κάτοχοι PlayStation πάντως αποδείχθηκαν... προνομιούχοι στην συγκεκριμένη περίπτωση: οι συνδρομητές και των τριών επιπέδων της υπηρεσίας PS Plus της Sony - Essential, Extra και Premium - έλαβαν την Standard Edition του EA Sports FC24 για PS5 και PS4 χωρίς να πληρώσουν απολύτως τίποτε πριν από λίγες μέρες, ως τμήμα των παροχών της για τον μήνα Μάιο. Οι συνδρομητές PS Plus που δεν έχουν ακόμη προσθέσει τον τίτλο στην βιβλιοθήκη τους μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 17 Ιουνίου (η Sony συμπεριέλαβε μάλιστα και το Ultimate Team Starter Pack για να βοηθήσει τους παίκτες να ξεκινήσουν με άνεση την ομώνυμη δημοφιλή επιλογή παιχνιδιού της EA).

Αυτός είναι ο τρόπος, λοιπόν: αποκτά κανείς το EA Sports FC24 φθηνά - ή ακόμη και δωρεάν - μέσα στις προσεχείς ημέρες, το μετατρέπει σε EA Sports UEFA Euro 2024 όταν η Electronic Arts κάνει διαθέσιμη την σχετική αναβάθμιση περιεχομένου και... αυτό είναι όλο! Αρκετά χειριστήρια για να συμμετέχουν όλοι οι συγγενείς ή φίλοι στα εικονικά ματς που θα... διεξάγονται στο σαλόνι πριν και μετά από τα πραγματικά, και όλα στην θέση τους: πολλές, πάρα πολλές ώρες διασκέδασης από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ