Assassin's Creed: Brotherhood

Ο δολοφόνος ο καλύτερος!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: PC,Playstation3,Xbox 360
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Ubisoft
Διανομή: CD-Media

Tα Assassin's Creed είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα οικογένειας τίτλων που είχε από νωρίς και ολοφάνερα φιλοδοξίες "για ψηλά", ξεκίνησε με τρόπο όχι ακριβώς ιδανικό, αλλά ωρίμασε κι εξελίχθηκε σε κάτι ουσιαστικά μοναδικό στο είδος του. Ο εντυπωσιακός αρχικός τίτλος είχε στιγματιστεί από διάφορα τεχνικά προβλήματα, είχε όμως να επιδείξει το είδος της προσέγγισης και μια σειρά από ιδέες που τον βοήθησαν να ξεχωρίσει. Ο διάδοχός του δεν άλλαξε πολλά πράγματα στον πυρήνα της όλης ιδέας, ήταν όμως βελτιωμένος σε όλους τους τομείς και άφηνε τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον. Και το φετινό μέλος της οικογένειας των Assassin's Creed εμπεδώνει τα έξοχα στοιχεία των προκατόχων του, φέρνει στο προσκήνιο το στοιχείο της συμμετοχής πολλών παικτών Δικτυακά και λειτουργεί ως προπομπός του επόμενου "επεισοδίου", το οποίο είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί κι επίσημα.

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, ο Ezio, επιστρέφει στη Villa Auditore έχοντας πάρει στα χέρια του το πανίσχυρο και μυστηριώδες αντικείμενο Apple of Eden - πιάνεται ωστόσο απροετοίμαστος στην επίθεση που εξαπολύει στην πόλη ο Cesare Borgia, ο γιος του Rodrigo Borgia. Η καταστροφή και οι απώλειες για τον Ezio είναι τέτοιες, που αποφασίζει να επιστρέψει για εκδίκηση στη Ρώμη, να οργανώσει εκ νέου την Αδελφότητα των Ασσασσίνων και να ξεκινήσει ολομέτωπη επίθεση στο κατεστημένο των Templars. Το σενάριο εξελίσσεται με μοναδικό ρυθμό και αποδίδεται πανέμορφα μέσα από μία σειρά από σεκάνς κινηματογραφικού στυλ, οι οποίες θα βάλουν στο πνεύμα των γεγονότων ακόμη κι εκείνους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη σειρά.

Ο τρόπος συμμετοχής του παίκτη στη δράση ακολουθεί πιστά το δρόμο που έχει χαράξει η σειρά μέχρι σήμερα: θα πρέπει να ελέγξει τον Ezio έτσι, ώστε να κινηθεί όσο πιο αθόρυβα γίνεται και να δολοφονήσει συγκεκριμένους στόχους χωρίς να τραβήξει την προσοχή των φρουρών ή των κατοίκων. Η μετακίνηση γίνεται κατά κύριο λόγο στους τοίχους και τις οροφές των κτιρίων με τον γνωστό υπέροχο - σχεδόν χορευτικό - τρόπο. Ο Ezio καλείται ξανά να δημιουργήσει τη βάση του αγοράζοντας κτίρια και να επενδύσει ώστε να τ' αναβαθμίσει και να έχει έσοδα από αυτά. Η ομάδα ανάπτυξης αυτή τη φορά έδωσε πιο πολλή σημασία στο σύστημα της οικονομικής διαχείρισης και ο Ezio δεν αποκομίζει πλέον... παράλογα υψηλά ποσά από τις δραστηριότητές του, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ομαλότερη εξέλιξη του τίτλου συνολικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ