Beyond: Two Souls

Ποιοτική επανέκδοση, παραγωγή... κινηματογραφική

Η επανέκδοση του Beyond: Two Souls στο νεότερο οικιακό σύστημα της Sony δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από τις τεχνικές βελτιώσεις που η διαφορά ισχύος σε σχέση με τον προκάτοχο του συστήματος αυτού επιτρέπει. H ανάλυση των γραφικών είναι εξ αρχής 1080 γραμμών πλέον (αν και η σινεμασκόπ παρουσίαση "κόβει" εικόνα από πάνω και κάτω), έχουν χρησιμοποιηθεί λεπτομερέστερα υλικά για τις υφές των προσώπων και αντικειμένων, το σύστημα φωτισμού είναι σημαντικά βελτιωμένο και προσθέτει περισσότερη αληθοφάνεια σε όλα, ενώ και οι αντιαισθητικές ακμές στα άκρα των γραφικών (aliasing) έχουν περιοριστεί σε σχέση με την έκδοση του PS3. Υποθέτουμε πως το Detroit, που θα είναι δημιουργημένο εξ αρχής για PS4, θα είναι ακόμη ομορφότερο... αλλά για την ώρα το Beyond είναι ό,τι πιο εντυπωσιακά "κινηματογραφικό" μπορεί να παίξει κανείς στο νεότερο PlayStation.

Οι επιλογές παιχνιδιού βέβαια σε έναν τίτλο με τόση έμφαση στο σενάριο είναι περιορισμένες: η δυνατότητα να παίξουν ταυτόχρονα, για παράδειγμα, δύο παίκτες με έναν να ελέγχει την Jodie και τον άλλο τον Aiden δεν λειτουργεί ιδιαίτερα ψυχαγωγικά. Από την άλλη εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, οπότε... μικρό το κακό. Μάλλον. Η Quantic Dream πάντως έλαβε υπ' όψιν της την κριτική που είχε δεχθεί το Beyond στην αρχική του κυκλοφορία και η επανέκδοση αφενός επιτρέπει την ενασχόληση με τα "κεφάλαια" του σεναρίου χρονολογικά (και όχι ως flashbacks), αφετέρου προσφέρει καλύτερο έλεγχο σε πολλές σκηνές δράσης που τον χρειάζονταν. Η έκδοση του PS4, άλλωστε, προσθέτει και το extra περιεχόμενο με τον τίτλο "Enhanced Experiments" που πωλούνταν για την έκδοση του PS3 κάποιο καιρό μετά από την κυκλοφορία της.

Το Beyond: Twο Souls για το PS4 είναι, εν τέλει, ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς: μία φροντισμένη επανέκδοση που ξεχωρίζει στηριζόμενη κυρίως στον εντυπωσιακό της τεχνικό τομέα και τα ολοφάνερα κινηματογραφικά της εχέγγυα. Είναι γεγονός, ωστόσο, πως εκ των πραγμάτων το στυλ της ως τρόπου διασκέδασης δεν είναι για όλους. Στο τμήμα του κοινού που απολαμβάνει αυτήν την σινε-παρουσίαση, τις ερμηνείες των γνωστών ηθοποιών, τα πολλαπλά σεναριακά "μονοπάτια" και τον έλεγχο του τίτλου σε συγκεκριμένα σημεία, το Beyond θα αρέσει πολύ. Στο άλλο τμήμα του κοινού, που προτιμά περισσότερη αλληλεπίδραση και λιγότερη σινε-παρουσίαση, δεν θα αρέσει και τόσο. Στην τιμή που πωλείται όμως (€29.99 αποκλειστικά μέσω του PlayStation Store) δεν είναι το είδος της... grande επένδυσης που σκέφτεται δύο φορές να κάνει κάποιος. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ