Brutal Legend

Προσεγμένο, διαφορετικό και... heavy metal!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Playstation3,Xbox 360
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Electronic Arts
Διανομή: Electronic Arts Greece

Με το πέπλο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής να έχει γίνει τόσο πολύχρωμο τα τελευταία 10 χρόνια, συγκεκριμένα είδη που κάποτε μεσουρανούσαν έχουν αναμφίβολα χάσει αρκετή από τη λάμψη και τη δημοτικότητά τους - κι ένα από αυτά είναι το heavy metal. Τα video games, δε, το είχαν τιμήσει δεόντως σε πολλές φάσεις της πορείας τους ως υλικό για συνοδευτικά soundtracks, κανένα όμως δεν το είχε αξιοποιήσει ως αντικείμενο και βασικό συστατικό στοιχείο του gameplay. Το Brutal Legend κάνει ακριβώς αυτό, καταφέρνοντας μάλιστα να μην αρέσει... μόνο στους οπαδούς του "μετάλλου", χάρις στο πηγαίο του χιούμορ. Είναι ο τίτλος που θα απολαύσουν όλοι οι gamers, λοιπόν;

Πρωταγωνιστής φυσικά είναι ένας... αμετανόητος θιασώτης του heavy metal, ο οποίος - μέσα από ένα ενδιαφέρον, καλογραμμένο σενάριο - μεταφέρεται σε μία διάσταση που αντικαθρεπτίζει τη δική του εικόνα για τον... παράδεισο των φίλων της μουσικής αυτής. Εκεί πρέπει να βοηθήσει τους κατοίκους της να απαλλαγούν από τα δεσμά της τυραννίας ενός αυτοκράτορα και του στρατηγού του... και ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι να αντιμετωπίσει τις στρατιές του όπως μόνο αυτός μπορεί: με heavy metal μουσική!

Το Brutal Legend είναι... all star τίτλος, με την έννοια ότι έχουν συνεισφέρει σε αυτόν πολλά διάσημα ονόματα του heavy metal (και όχι μόνο). Ο απολαυστικός ηθοποιός Jack Black δανείζει με μεγάλη επιτυχία τη φωνή του στον πρωταγωνιστή, άλλους χαρακτήρες αποδίδουν μέλη των Motorhead και Judas Priest, ενώ ο Ozzy Osbourne είναι άμεσα αναγνωρίσιμος ως δευτερεύων χαρακτήρας-έμπορος όπλων και bonus. Αν συνυπολογίσει κανείς και το συνοδευτικό soundtrack (όπου φιγουράρουν ονόματα όπως αυτά των Black Sabbath ή των Megadeth ή των Manowar), εύκολα καταλαβαίνει γιατί ο ηχητικός τομέας του Brutal Legend είναι αληθινά ξεχωριστός και γιατί οι οπαδοί του heavy metal θα τον λατρέψουν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ