Buzz: Το Απόλυτο Μουσικό Κουίζ

Και η ελληνική μουσική... σε πρώτο πλάνο

Είδος: Party
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Μια πενταετία σε άλλα πλαίσια ίσως είναι μικρό χρονικό διάστημα, στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης όμως ισοδυναμούν με... εποχή ολόκληρη ιστορικά - ίσως γι' αυτό ήταν δύσκολο ακόμη και σε μας να συνειδητοποιήσουμε ότι τόσο είναι το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου της οικογένειας των Buzz της Sony, μέχρι σήμερα. Η οικογένεια αυτή είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, οκταμελής και περιλαμβάνει εκπροσώπους στα PS2, PSP και PS3. Σημαδιακό, λοιπόν, πιθανώς το γεγονός ότι ο φετινός τίτλος των πεντάχρονων γενεθλίων έχει το ίδιο θέμα με τον αρχικό: τη μουσική. Και καθόλου τυχαίο πως είναι ο δεύτερος εξελληνισμένος της Sony Hellas: ο περυσινός ήταν ο πρώτος και, μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του, η εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και όχι μόνο εξελλήνισε τον τίτλο, αλλά συμπεριέλαβε και ελληνικού ενδιαφέροντος περιεχόμενο σ' αυτόν. Η γνώμη μας, λοιπόν;

Στο Buzz: Το Απόλυτο Μουσικό Κουίζ ο παίκτης συμμετέχει και πάλι σε μία διαδικασία που θυμίζει τηλεπαιχνίδι γνώσεων και - αφού επιλέξει έναν από τους διαθέσιμους χαρακτήρες του τίτλου - καλείται να δώσει τις σωστές απαντήσεις σε μία σειρά ερωτήσεων που απευθύνονται σε όλους τους συμμετέχοντες. Μέχρι και 8 παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν ανταγωνιστικά για την ανάδειξη ενός νικητή, ο οποίος είναι βέβαια αυτός που θα δώσει τις περισσότερες σωστές απαντήσεις αφού πατήσει πρώτος το ανάλογο πλήκτρο στο ειδικό χειριστήριο "Buzzer". Η όλη παρουσίαση και ατμόσφαιρα (με τα γραφικά α λα cartoon και την αντίστοιχη μουσική) συμβαδίζει απόλυτα με το κλίμα ενός μουσικού τηλεπαιχνιδιού, αξιοποιώντας τα επιτυχημένα πρότυπα τα οποία ακολουθεί η σειρά των Buzz εδώ και χρόνια.

Ακολουθώντας το παράδειγμα που έθεσε πέρυσι το Buzz: Παγκόσμιο Κουίζ, η νέα παραγωγή επιτρέπει στον παίκτη να μπει είτε σε σύντομο είτε σε μεγάλης διάρκειας κύκλο ερωτήσεων. Οι κατ' εξακολούθηση σωστές απαντήσεις επιβραβεύονται με περισσότερους πόντους, ενώ και ανάλογα με τον τρόπο παιχνιδιού υπάρχει και κάποιο περιθώριο για συγκεκριμένο αριθμό λανθασμένων απαντήσεων. Οι gamers έχουν επίσης και πάλι στη διάθεσή τους την επιλογή να δημιουργήσουν δικά τους σετ ερωτήσεων/απαντήσεων, τα οποία μπορούν να μοιραστούν με άλλους κατόχους του τίτλου μέσω του PlayStation Network. Βεβαίως, στο πλαίσιο χρήσης του PSN υπάρχει πάντοτε και η επιλογή να αντιμετωπίσουν φίλους τους μέσω της Δικτυακής υπηρεσίας της Sony.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ