Call of Duty: Black Ops

Αναμενόμενα... κορυφαίο!

Είδος: Shooter
Φορμά: PC,Playstation3,Xbox 360,Wii
Τιμή: €65,00

Εταιρία: Activision
Διανομή: Dionic

Η τεράστια εμπορική επιτυχία που σημείωσε η σειρά Call of Duty με την κυκλοφορία των Modern Warfare και Modern Warfare 2, απέδειξε ότι το κοινό συναρπάζεται όχι μόνο με τον... Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - που είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον την περασμένη πετναετία - αλλά και με τις μάχες στη σύγχρονη εποχή. Η Activision δεν είναι βέβαια από τις εταιρείες που θα αφήσουν μία μεγάλη εμπορική ευκαιρία να χαθεί, μετά λοιπόν από το πολύ καλό World at War η δημιουργός Treyarch προσφέρει άλλον ένα πολεμικό τίτλο που αξιοποιεί ως σκηνικό τη σημερινή εποχή: το πολυαναμενόμενο Black Ops μόλις έγινε διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και, προσφέροντας άκρως ικανοποιητικό τμήμα παιχνιδιού για έναν παίκτη και εξαιρετικό αντίστοιχο για πολλούς, θέτει και πάλι υποψηφιότητα για τον τίτλο του καλύτερου εκπροσώπου της κατηγορίας των FPS φέτος.

Ο παίκτης αναλαμβάνει να χειριστεί κατά κύριο λόγο δύο χαρακτήρες, τους Alex Mason και Jason Hudson: πρόκειται για μέλη της ειδικής ομάδας Studies and Observation Group, η οποία αναλαμβάνει αποστολές που απαιτούν απόλυτη μυστικότητα και γοργή εξουδετέρωση του εχθρικού στόχου. Ο Alex είναι μέλος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, ενώ ο Jason πράκτορας της CIA με ιδιαίτερες ικανότητες στη χρήση όπλων. Το σεναριακό τμήμα του τίτλου εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 και του Ψυχρού Πολέμου και ταξιδεύει τον παίκτη σε χώρες όπως η Κούβα, η Ρωσία και το Βιετνάμ. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας φέρνει στο μυαλό του στιγμές του παρελθόντος και κάθε ένα από αυτά τα... κινηματογραφικά σχεδόν flashback αποτελεί το έναυσμα για κάθε ξεχωριστή αποστολή.

Τα επί της οθόνης διαδραματίζονται με το... γνωστό τρόπο που έχουμε συνηθίσει από παρελθόντα Call of Duty: ο παίκτης έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη γκάμα όπλων και εκρηκτικών υλών, που αξιοποιεί για να εξοντώσει είτε από κοντά, είτε από απόσταση μονάδες των αντίπαλων στρατευμάτων ώστε τελικά να επικρατήσει στη μάχη και να ολοκληρώσει την αποστολή του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει στο Black Ops το ειδικό τόξο, το οποίο μπορεί να εξαπολύει βέλη εκρηκτικής ύλης, ικανά να καταφέρουν ισχυρό πλήγμα στην αντίπαλη πλευρά. Κάθε χαρακτήρας έχει τη βοήθεια μιας ομάδας συντρόφων που τον ακολουθεί και συμμετέχει στις συγκρούσεις, ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος στην κάθε αποστολή αναλαμβάνει φυσικά ο ίδιος ο παίκτης, παίρνοντας τις πιο σημαντικές αποφάσεις για την έκβαση της μάχης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ