DJ Hero

Ποιός Tiesto, ποιός Armin...;

Είδος: Music
Φορμά: Playstation3,Xbox 360,Wii
Τιμή: €110,00

Εταιρία: Activision
Διανομή: Dionic

Σχεδόν κανείς δεν θα διαφωνούσε με το γεγονός ότι τα music games, οι τίτλοι που ζητούν από τους παίκτες να "ερμηνεύσουν" μουσική με ειδικά περιφερειακά χειριστήρια και συγκεκριμένο τρόπο, είχαν τα τελευταία 2 χρόνια επιτυχία τόσο μεγάλη, όσο και απρόσμενη. Τα λεγόμενα rythm games, τίτλοι δηλαδή που ήθελαν απλώς τους gamers να ακολουθούν το ρυθμό με παραδοσιακά χειριστήρια, υπήρχαν και στο παρελθόν - ήταν όμως η κιθάρα και τα ντραμς των Guitar Hero και Rock Band αυτά που "έκαναν τη διαφορά". Επόμενο, λοιπόν, η βιομηχανία της ψηφιακής διασκέδασης να ψάξει και για νέες παραλλαγές, σε άλλα είδη μουσικής - πάντα όμως με το στοιχείο του "ειδικού" χειριστηρίου κυρίαρχο. Και ποιο είδος μουσικής έχει το πιο πιστό κοινό μετά από αυτό της rock ή του heavy metal; Αυτό της dance, φυσικά!

Στο DJ Hero οι παίκτες, λοιπόν, πρέπει να αναλάβουν το ρόλο του disc jockey και να αξιοποιήσουν το συνοδευτικό περιφερειακό... "deck" που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Με αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουν από το πρωτογενές υλικό που τους δίνεται - τραγούδια σε συγκεκριμένες μίξεις - ένα... "πρόγραμμα" που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που τούς θέτει ο τίτλος της Activision. To "deck" θυμίζει player δίσκων βινυλίου αλλά φυσικά δεν είναι, απλώς με το σχήμα αυτό... "δημιουργεί ατμόσφαιρα" και διευκολύνει γνωστές κινήσεις των DJ που εφαρμόζονται και στο video game, όπως το scratch. Διάφορα βοηθητικά κουμπιά και ρυθμιστικά βρίσκονται σε αποσπώμενο τμήμα του "deck", ώστε το πρώτο να μπορεί να τοποθετηθεί αριστερά ή δεξιά του πλατώ των δίσκων, ανάλογα με το αν ο παίκτης είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Ομολογουμένως υπάρχουν κοινά στοιχεία του DJ Hero με τα Guitar Hero: οι παίκτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις σωστές νότες στο σωστό χρόνο, ενώ το επίπεδο δυσκολίας σιγά-σιγά ανεβαίνει και απαιτεί περισσότερη συγκέντρωση, συμμετοχή και αυτοσχεδιασμό. Στην περίπτωση του νέου τίτλου φυσικά - παρά το γεγονός ότι τελικά τα περιθώρια που έχει ο παίκτης να "βάλει τη σφραγίδα του" στο παραγόμενο αποτέλεσμα δεν είναι και τόσα πολλά - η συμμετοχή αυτή γίνεται τόσο με το πλήκτρο των ηχητικών εφέ, όσο και με το ρυθμιστικό της μίξης στοιχείων ανάμεσα σε τραγούδια: κάθε κομμάτι της λίστας του DJ Hero αποτελείται ουσιαστικά από δύο, οπότε τα "ποσοστά" με τα οποία το καθένα συμμετέχει στο... remix είναι ακόμη ένας τρόπος το τελικό "άκουσμα" να είναι μεν προβλέψιμο, αλλά όχι κάθε φορά πανομοιότυπο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ