EA Sports Active 2

Γυμναστική, αλλά... διασκεδαστική!

Είδος: Simulation
Φορμά: Playstation3,Xbox 360,Wii
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Electronic Arts
Διανομή: Electronic Arts Greece

Η εξαιρετική εμπορική πορεία του Wii Fit της Nintendo ανέδειξε μία νέα κατηγορία τίτλων στην αγορά των video games: αυτή των τίτλων που αναλαμβάνουν τον παίκτη να γυμναστεί με αξιόλογο τρόπο, διασκεδάζοντας παράλληλα. Η Electronic Arts διέκρινε με τη σειρά της την ευκαιρία που δημιουργήθηκε και, το Νοέμβρη του 2009, αντιπρότεινε το EA Sports Active, δίνοντας στους κατόχους του Wii την ευκαιρία να γυμναστούν μέσα από πλουσιότερο σετ ασκήσεων, που αποδιδόταν μάλιστα και με τρόπο περισσότερο αποτελεσματικό απ' ότι στον τίτλο της Nintendo. Η επιτυχία του τίτλου της ΕΑ ήταν μεγάλη, καθώς οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε μόλις 60 ημέρες διάθεσης στην αγορά. Αναμενόμενο, λοιπόν, ο καναδικός κολοσσός να αναπτύξει δεύτερη, ανανεωμένη έκδοση, απευθυνόμενη αυτή τη φορά όχι μόνο στους κατόχους Wii αλλά και σε αυτούς των PS3 και Xbox 360.

Οι παραγωγές του είδους, για να τις θέτουμε σε πλαίσιο... ρεαλιστικό, δεν φιλοδοξούν να υποκαταστήσουν πλήρως τη συστηματική εξάσκηση π.χ. σε γυμναστήρια. Μπορούν, όμως, να καθοδηγήσουν το χρήστη έτσι ώστε να εκτελέσει σωστά, ωφέλιμα και χωρίς προβλήματα μία μεγάλη γκάμα από ασκήσεις μέσα στον σαφώς λιγότερων δυνατοτήτων χώρο του σαλονιού. Και να το κάνει με τρόπο που εμπεριέχει το στοιχείο της ψυχαγωγίας, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως πρόσθετο κίνητρο. Δεν είναι... τυπικά video games, όμως: o παίκτης θα χρειαστεί να μετακινεί όλο του το σώμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνει οπτικά ο εικονικός... γυμναστής του τίτλου. Σε αντίθεση όμως με το Your Shape: Fitness Evolved της Ubisoft, το EA Sports Active 2 δεν επιδιώκει να είναι... πιεστικά ρεαλιστικό, αλλά ασκεί τον παίκτη με περισσότερο διασκεδαστικό τρόπο, εξομοιώνοντας αθλητικές δραστηριότητες όπως την ανάβαση με ποδήλατο, το τζόκινγκ στο δάσος κ.ο.κ.

Η ιδέα βέβαια αυτής της εναλλακτικής προσέγγισης δεν κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά σε τίτλο της κατηγορίας - γι' αυτό το λόγο η ομάδα ανάπτυξης έχει επιδιώξει να κάνει τις ασκήσεις... άκρως αποτελεσματικές. Στη συσκευασία του τίτλου - για όλα τα φορμά - περιλαμβάνεται ειδικός παλμογράφος που στέλνει στο Sports Active 2 σε πραγματικό χρόνο δεδομένα από τους χτύπους της καρδιάς του παίκτη. Με τον τρόπο αυτό ο τίτλος μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα το ρυθμό των ασκήσεων έτσι, ώστε αυτές να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς ο παίκτης να πιεστεί σε υπερβολικό βαθμό.

H γκάμα που χαρακτηρίζει τις ασκήσεις του Sports Active 2 είναι ευρύτατη - όχι μόνο αυξημένη σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά και για τα δεδομένα της κατηγορίας γενικότερα. Πάνω από 70 διαφορετικές ρουτίνες εξάσκησης περιλαμβάνονται σε κάθε έκδοση του τίτλου: παρούσες είναι οι... αυτονόητες - όπως π.χ. τα σετ κοιλιακών και ραχιαίων - αλλά και περισσότερο πρωτότυπες, όπως αυτές που θέτουν τον παίκτη σε ρόλο πυγμάχου ή... τερματοφύλακα και με τις αντίστοιχες ασκήσεις απευθύνονται σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι ασκήσεις έχουν διαμοιραστεί προσεκτικά στα διάφορα προγράμματα προπόνησης, τα οποία διαρκούν συνολικά για αρκετές εβδομάδες - έτσι ο τίτλος αποφεύγει την παγίδα της έλλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους του παίκτη, που έχουμε παρατηρήσει σε άλλους τίτλους της κατηγορίας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ