Forza Horizon 3

Ψηφιακό διασκεδαστήριο σε... τέσσερις τροχούς, κορυφαίο

Με αυτό το "σεναριακό" τμήμα που ο καθένας μπορεί να ολοκληρώσει με τον δικό του ρυθμό - κάτι που θα πάρει ωστόσο καιρό, ακόμη κι αν επικεντρωθεί σ' αυτό - με τις λειτουργίες ανταγωνιστικής συμμετοχής πολλών παικτών μέσω Xbox Live, καθώς και το "κοινωνικό" τμήμα του τίτλου (που επεκτείνει τις δραστηριότητες του παίκτη στο Forza Horizon 3 στον κύκλο των φίλων του και παρέχει πολλαπλές επιλογές αλληλεπίδρασης με αυτούς) ο τίτλος της Microsoft προσφέρει ήδη αμέτρητες ώρες ενασχόλησης. Δεν αναφερόμαστε καν στις δυνατότητες μετατροπών των οχημάτων που συλλέγει ο παίκτης ή στα θεματικά πρωταθλήματα που θα διοργανώνονται σε τακτική βάση από την αμερικανική εταιρεία από δω και στο εξής. Είναι φανερό πως το νέο Horizon έχει την φιλοδοξία να πάρει μόνιμη θέση στην οθόνη του Dashboard όσων κατόχων Xbox One το αποκτήσουν και να την κρατήσει για πάρα πολύ καιρό... και δείχνει απόλυτα ικανό να το κάνει - με την προϋπόθεση βέβαια πως και η Microsoft θα επεκτείνει το περιεχόμενό του σε βάθος χρόνου με νέες προκλήσεις (events) και αυτοκίνητα.

Τέτοιο περιεχόμενο, εμπορικό και μη, έχει ήδη ανακοινωθεί, όμως οι παίκτες και αυτό που αρχικά προσφέρεται δεν θα το... χορτάσουν σύντομα: το Forza Horizon 3 είναι ένα από τα ομορφότερα racing games όλων των εποχών και πιθανώς ο πλέον εντυπωσιακός τίτλος του Xbox One αυτή τη στιγμή (μέχρι την κυκλοφορία του Gears of War 4 ίσως). Τα γραφικά του είναι απίθανα λεπτομερή, όχι μόνο στα αυτοκίνητα - όπως... συμβαίνει συνήθως, ονόματα δεν λέμε, Gran Turismo δεν θίγουμε - αλλά και στο γύρω περιβάλλον, κινούνται δε ομαλότατα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Τα ηχητικά εφέ είναι ικανοποιητικά αλλά κάπως υποτονικά, η απίθανη συνοδευτική μουσική ωστόσο αποζημιώνει και με το παραπάνω. Η όλη παρουσίαση είναι υπεράνω κριτικής - κι ας... αμερικανίζει ελαφρώς, όπως σε όλα τα Horizon - ενώ ο χειρισμός και οι προσφερόμενες ρυθμίσεις δεν αφήνουν περιθώρια για παράπονο.

Στην διάρκεια μιας χρονιάς κυκλοφορούν εκατοντάδες video games για όλα τα συστήματα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, είναι μετρημένα ωστόσο στα δάκτυλα του ενός χεριού αυτά που (α) θα αποσπάσουν την διάκριση του Game of the Year στην κατηγορία τους χωρίς... καν συζήτηση και αυτά που (β) είναι τόσο φροντισμένα ως σύνολο, ώστε θα πρέπει να ψάξει κανείς επί τούτου για να τούς βρει αρνητικό. Το Forza Horizon 3 είναι για τα racing games του 2016 ακριβώς αυτός ο τίτλος και - όπως ήλθαν τα πράγματα - η Sony θα πρέπει να είναι μάλλον ευτυχής που το Gran Turismo Sport δεν κυκλοφόρησε τελικά για το PS4 φέτος. Η σύγκρισή του με το καινούργιο Forza Horizon, ακόμη κι αν δεν είναι ακριβώς του ίδιου στυλ παραγωγές, κατά πάσα πιθανότητα θα εξέθετε το GT Sport. To Forza Horizon 3 συνιστάται ανεπιφύλακτα, λοιπόν, όχι μόνο στους ήδη κατόχους Xbox One, αλλά και σε όσους... αναζητούν λόγο να αποκτήσουν ένα: αυτό το ψηφιακό διασκεδαστήριο σε τέσσερις τροχούς είναι από τους καλύτερους τέτοιους λόγους που έδωσε ποτέ η Microsoft στο κοινό για να προωθήσει σύστημά της. Χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο;

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ