From Dust

Με πλημμύρες και τσουνάμι!

Είδος: Strategy
Φορμά: Xbox 360
Τιμή: €12,00

Εταιρία: Ubisoft
Διανομή: Microsoft

Τα λεγόμενα "God games", τίτλοι δηλαδή τακτικής στους οποίους ο παίκτης παίζει το ρόλο ενός "θεού" και διαχειρίζεται με τις αντίστοιχες δυνάμεις... πιστούς και καταστάσεις, είναι αλήθεια πως δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο ήταν την περασμένη δεκαετία. Τότε, προτάσεις όπως τα Black&White του Peter Molyneux είχαν όντως δώσει άλλη διάσταση στις τυπικές διαδικασίες των τίτλων στρατηγικής. Έκτοτε, με εξαίρεση π.χ. τα Patapon της Sony για το PSP, δεν είχε κυκλοφορήσει κάποια παραγωγή αυτού του στυλ αληθινά αξιοπρόσεκτη. Το From Dust της Ubisoft διαφέρει και - όντας τεχνικά άρτιο αλλά και οικονομικό, καθώς διατίθεται μέσα από το Xbox Live - είναι σίγουρο ότι αξίζει το λιγότερο αναφοράς. Αξίζει και αγοράς;

Ο παίκτης στο From Dust αναλαμβάνει μεν το ρόλο μίας υπερφυσικής οντότητας, όμως δεν έχει άμεσο έλεγχο πάνω στην φυλή των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτήν (οπότε δεν είναι και τόσο μεγάλα τα... εχμ... σαδιστικά περιθώρια που είχε ο παίκτης στα Black&White!). Αντιθέτως, οι gamers θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης - τα οποία απειλούν με αφανισμό τη φυλή αυτή - και στόχος τους θα είναι να χρησιμοποιήσουν στοιχεία του περιβάλλοντος για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο. Το οποίο δεν είναι καν τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Είναι περισσότερο!

Πιο συγκεκριμένα: η φυλή που επιβλέπει και βοηθά ο παίκτης ζει μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς και επηρεάζεται από πολυάριθμους παράγοντες. Τη μία στιγμή μπορεί ένα tsunami να απειλεί να "πνίξει" το μέρος όπου η φυλή αυτή έχει εκγατασταθεί, λίγο αργότερα σε μία παράπλευρη περιοχή η γη να διογκωθεί λόγω ηφαιστιακής δραστηριότητας, να δημιουργηθούν κρατήρες και... μάγμα να αρχίσει να κινείται απειλητικά, ενώ και οι φωτιές που προκύπτουν έτσι χρειάζονται επίσης αντιμετώπιση. Γι' αυτά, ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια τη γη και το νερό, δημιουργώντας φράγματα, γέφυρες, υδάτινους σχηματισμούς (μικρές λίμνες ή ρυάκια) και ό,τι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να αποτρέψει το θάνατο πολλών μελών της φυλής που πιστεύει σ' αυτόν. Κάτι που, σε περιπτώσεις, δεν θα είναι εφικτό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ