Gears of War 3

Ολοκλήρωση, επική

Είδος: Action
Φορμά: Xbox 360
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Καλώς ή κακώς, στην αγορά του gaming οι... μασκώτ είχαν και έχουν ρόλο: τα αποκλειστικά games που τις αξιοποιούν χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό ένα σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης και κατ' επέκταση το κοινό του. Το Xbox 360, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται από τα... Mario και Zelda αυτού του κόσμου όχι μόνο επειδή αυτά ανήκουν στη Nintendo, αλλά επειδή η Microsoft από νωρίς με το σύστημά της στόχευσε στους αφοσιωμένους gamers "μιας ηλικίας και πάνω" - και δη σε αυτούς που αγαπούν περισσότερο την έντονη (κι ενίοτε αρκούντως βίαιη) δράση παρά τα... χαριτωμένα χρώματα και τα σκηνικά νηπιαγωγείου. Καμία απορία, λοιπόν, που η σειρά των Gears of War έρχεται πρώτη στο μυαλό όλων μας όταν αναφερόμαστε στο Xbox 360, σχεδόν το ίδιο φυσικά με αυτή των Halo. Και η πρώτη αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται με το πολυαναμενόμενο, άκρως εντυπωσιακό Gears of War 3. Το κάνει με στυλ και σεβασμό στα όσα η Epic πέτυχε μέχρι σήμερα;

Όντας το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας, σεναριακά ο νέος τίτλος της Epic προφανώς ξεκινά από εκεί που ολοκληρώθηκε το δεύτερο: η απεγνωσμένη προσπάθεια της ανθρωπότητας να εξολοθρεύσει την απειλή των εξωγήινων Locusts έχει αποτύχει, οι επιζήσαντες είναι διασκορπισμένοι και η εξόντωσή τους είναι θέμα χρόνου. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μία τελική μάχη είναι... πρακτικά προδιαγεγραμμένη - και η υπόθεση του Gears 3 την επεξηγεί, συμπληρώνοντας παράλληλα μια σειρά από σεναριακά κενά που υπήρχαν από τους προκατόχους του. Στο κέντρο των όσων συμβαίνουν παραμένει ο πρωταγωνιστής και ο συμπρωταγωνιστής των δύο προηγούμενων Gears, οι Marcus και Dom δηλαδή, ενώ στην ομάδα προστίθεται μία νέα παρουσία, η Sam, η οποία είναι σαφώς ενδιαφέρουσα ως η... θηλυκή εκδοχή του κυνικού και χιουμορίστα Damon.

Στον τρόπο με τον οποίο παίζεται το Gears 3 δεν έχει αλλάξει κάτι συνταρακτικό, είναι η αλήθεια: και αυτός ο τίτλος στηρίζεται στο μηχανισμό της προσεκτικής κάλυψης και επιλεκτικής επίθεσης, αξιοποιεί όμως έναν αριθμό από νέα όπλα, ενώ η ποικιλία των τοποθεσιών στο σεναριακό τμήμα του τίτλου θ' απαιτήσει ουκ ολίγες φορές όχι μόνο τακτική σκέψη, αλλά και αυτοσχεδιασμό. Άκρως εντυπωσιακές παραμένουν οι προ-σκηνοθετημένες σεκάνς (κυριολεκτικά... "τύφλα να έχει ο Michael Bay" σε ορισμένες περιπτώσεις) ενώ σε αυτές έχουν προστεθεί και κάποιες σκηνές όπου ο παίκτης ελέγχει μηχανικούς εξωσκελετούς με μεγάλη καταστροφική δύναμη. Τα νέα όπλα, οχήματα και αντίπαλοι κατορθώνουν κάτι που ομολογουμένως δεν περιμέναμε: να δώσουν την αίσθηση της ανανέωσης στο σεναριακό τμήμα του Gears 3, χωρίς να αλλοιώσουν ό,τι είχαμε αγαπήσει από τα προηγούμενα. Είναι, δε, και αρκετά μεγάλο σε διάρκεια (περίπου 12-14 ώρες), κάτι που άλλοι τίτλοι δράσης δείχνουν τελευταία να υποτιμούν προς όφελος του τμήματος συμμετοχής πολλών παικτών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ