Heavenly Sword (PS3)

Ομορφιά... επιφανειακή

Τιμή: €0,00

Εταιρία: Sony

Κακό πράγμα ο... υπερβάλλων ζήλος στο marketing ενός σύγχρονου τίτλου: δημιουργεί προσδοκίες που μία "απλώς καλούτσικη" παραγωγή δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα εκπληρώσει ποτέ. Το Heavenly Sword της Sony είναι ακριβώς αυτό το είδος τίτλου: φιλόδοξος, πανάκριβος στην ανάπτυξη, με πολύ υψηλά standard παραγωγής… μόνο που τίποτε από τα παραπάνω δεν εγγυάται ότι από ψυχαγωγικής πλευράς θα είναι πραγματικά καλό. Ο παίκτης αναλαμβάνει να οδηγήσει την πρωταγωνίστρια του τίτλου, μία κοπέλα με το όνομα Nariko, ενάντια στην στρατιά ενός αμείλικτου πολέμαρχου που έχει καταστρέψει τον τόπο και τη φυλή της. Το ξίφος που χρησιμοποιεί (το ομώνυμο Heavenly Sword) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους για να καταφέρει ισχυρότερα ή ταχύτερα χτυπήματα, καθώς και χτυπήματα από απόσταση, σε μία σειρά συνδυασμών. Στη διάθεση της πρωταγωνίστριας είναι και ένας αριθμός "ειδικών κινήσεων", ιδιαίτερα εντυπωσιακών στην εκτέλεση και την αναπαράσταση, που ενίοτε προσδίδει "κινηματογραφική" υφή στις συγκρούσεις.

Τα στοιχεία του Heavenly Sword που εντυπωσιάζουν αμέσως είναι η επική, "τηλεοπτικής" ποιότητας παρουσίασή του, η προσεγμένη κίνηση της πρωταγωνίστριας και η προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί στο σχεδιασμό της, καθώς και η πραγματικά εκπληκτική μουσική και η κορυφαία "υποκριτική" των χαρακτήρων στους διαλόγους, πίσω από τους οποίους "κρύβονται" επαγγελματίες ηθοποιοί. Πρόκειται για έναν τίτλο που, αν και δεν πλησιάζει το επίπεδο της οπτικοακουστικής ποιότητας που υποσχόταν για καιρό, έχει όντως πολλά από τα γνωρίσματα των video games "επόμενης γενιάς". Τα προβλήματα διαφαίνονται μετά από κάποια ώρα ενασχόλησης με αυτόν: το gameplay του είναι μονότονο, επαναλαμβανόμενο και απλοϊκό ως προς το τι προσφέρει στον παίκτη (ατέλειωτες δηλαδή ομάδες από πολεμιστές πρόθυμους να αιματοκυλιστούν χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση).

Σε μία προσπάθεια να χαρίσουν ποικιλία στην… ακατάπαυστη σφαγή, οι δημιουργοί του Heavenly Sword έχουν παρεμβάλλει τμήματα με πυροβόλα όπλα και κάποιες αποστολές όπου ο παίκτης ελέγχει αντί για την πρωταγωνίστρια έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα, αλλά η κατάσταση "δεν σώζεται" έτσι. Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι 5 ή 6 ώρες είναι το περισσότερο που μπορεί να ελπίζει κανείς ότι θα απασχοληθεί με το Heavenly Sword, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί για ποιους λόγους ο τίτλος είναι καταλληλότερος για ενοικίαση ένα Σαββατοκύριακο, παρά για αγορά. Ευελπιστούμε σε "διάδοχο", με λιγότερες αδυναμίες στους ίδιους τομείς.

Διάθεση: Sony Hellas
Βαθμολογία: ***
Είδος: Action

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ