Infamous 2

Επιστροφή... με πιο πολλά volt!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Καλώς ή κακώς - άλλοτε το ένα, άλλοτε το άλλο - το κοινό έχει αποδείξει πως του αρέσουν οι σειρές τίτλων, games δηλαδή που ξεκινούν από ένα πρώτο... μέλος στην οικογένεια κι εξελίσσονται με "συνέχειες", αυτόνομες συνήθως, ή με "παράλληλους" του αρχικού τίτλους. Οι εκδότριες εταιρείες το γνωρίζουν, γι' αυτό κι επιδιώκουν να "καλλιεργούν" τέτοιες σειρές τακτικά. Το δύσκολο είναι να επιτύχει εμπορικά ο πρώτος τίτλος - και τα επόμενα να μην είναι απλώς "εισπρακτικά", αλλά να εξελίσσουν αληθινά την αρχική ιδέα. Το Infamous, το... ηλεκτρισμένο action adventure και της έμπειρης Sucker Punch για το PlayStation3, ήταν φανερά - από τα μέσα του 2009 ακόμη - το είδος του τίτλου στο οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί μία σειρά από games. Και αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στα καταστήματα ο πρώτος του διάδοχος, το Infamous 2. Έχουμε λοιπόν στα χέρια μας και επίσημα ένα νέο μεγάλο, αποκλειστικό franchise για τη Sony και το PS3, μετά από αυτά των Uncharted, God of War, Killzone και Resistance;

Σεναριακά, το Infamous 2 δεν θα μπορούσε να είναι... περισσότερο sequel απ'ό αυτό: η προφητεία για το πλάσμα γνωστό ως The Beast - το οποίο είναι σχεδόν προδιαγραμμένο ότι ο κεντρικός χαρακτήρας του αρχικού Infamous, ο Cole, θα αντιμετωπίσει - αποδεικνύεται αληθινή... μέσα στα πρώτα λεπτά του νέου. Όντως ο Cole αντιμετωπίζει το πλάσμα αυτό αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρός για να το νικήσει με τις παρούσες του δυνάμεις. Πρέπει λοιπόν να αναπτύξει αυτές περισσότερο και να προσθέσει στο οπλοστάσιό του νέες - οι περισσότερες, αλλά όχι όλες, έχουν να κάνουν και πάλι με τον ηλεκτρισμό - ταξιδεύοντας στην πόλη της New Marais, όπου θα ανακαλύψει φυσικά και άλλα πράγματα πέρα από αυτές. Για όσους και όσες υποψιάζονται πως το Infamous 2 δεν εξηγεί τίποτε από το παρελθόν και προϋποθέτει πως ο παίκτης είναι εξοικειωμένος με όσα έχουν συμβεί: έχετε δίκιο. Αλλά αφενός αυτό δεν έχει κανενός είδος αντίκτυπο, αφετέρου... το Infamous 1 είναι πιθανώς ο καλύτερος από τους πέντε τίτλους που προσφέρει η Sony δωρεάν ως τμήμα του Welcome Pack μέσω του PlayStation Network - ο νοών, νοείτω, λοιπόν!

Ο Cole έχει δουλειά μπροστά του αν θέλει να αυξήσει τις ικανότητές του στο βαθμό που χρειάζεται. Ευτυχώς, από τη μία πλευρά ξεκινά στο Infamous 2 με όλες τις δυνάμεις και τεχνικές που είχε στο τέλος του αρχικού, από την άλλη η New Marais είναι εκτενής και προσφέρει όλων των ειδών τις προκλήσεις για να το επιτύχει. Οι αποστολές διακρίνονται στις "βασικές", που κινούν το σενάριο, και τις "δευτερεύουσες", που βρίσκονται εκεί κυρίως για να βοηθήσουν τον Cole να αποκαλύψει νέες δυνάμεις από έναν ολόκληρο... κατάλογο (!) όπου φιλοξενούνται και να τις εξελίξει. Οι αποστολές χαρακτηρίζονται από ποικιλία αρκετή ώστε να μην καταντούν βαρετές και προβλέψιμες. Προσθέτοντας κανείς σε αυτά το Amp, ένα όπλο σε σχήμα... διπολικού ροπάλου που ο Cole αξιοποιεί κυρίως σε συγκρούσεις σώμα με σώμα, θέτει το πλαίσιο για ένα στυλ παιχνιδιού οικείο μεν, αλλά εμπλουτισμένο ώστε να προσφέρει "το κάτι παραπάνω" σε σχέση με το πρώτο Infamous.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ