Killzone 3: Η γνώμη μας

Είναι όλα όσα περίμεναν οι κάτοχοι PS3 από τη Sony;

Είδος: Shooter
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε, λοιπόν: το Αθηνόραμα φιλοξένησε στην Killzone 3 Week των περασμένων ημερών άρθρα για τα γραφικά 2D και 3D του τίτλου, για τo χειρισμό του με PlayStation Move, για τις επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών online και μη, καθώς και για τα νέα κι ενδιαφέροντα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι για έναν παίκτη. Από χθες το Killzone 3 είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά καταστήματα για όλους τους κατόχους PlayStation3 - μπορούμε λοιπόν να καταθέσουμε την τελική μας γνώμη και βαθμολογία γι' αυτό, καθώς και όσα πράγματα δεν αναφέραμε μέχρι τώρα για την παραγωγή της Guerilla συνολικά.

Όσον αφορά στα γραφικά, για παράδειγμα, έγινε λόγος ήδη, αλλά όχι για τη συνολική παρουσίαση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Killzone 3. Ας μην ξεχνάμε ότι από παραγωγές αυτού του επιπέδου και αυτών των φιλοδοξιών πρέπει να είναι προσεγμένες σε όλα - και αυτή είναι. Από τα φουτουριστικά μενού επιλογών μέχρι τις σκηνοθετημένες σεκάνς που μεσολαβούν ανάμεσα στις αποστολές, η δημιουργία της Guerilla είναι φροντισμένη. Ενίοτε αληθινά εντυπωσιακή. Μόνη μας ένσταση ο μεγάλος αριθμός από αυτές τις σεκάνς και η συνολική τους διάρκεια (70 και πλέον λεπτά): είναι σε ένα βαθμό άσκοπο να υπάρχουν τόσες, από τη στιγμή που το σενάριο του τίτλου δεν είναι αρκετά βαθύ και ενδιαφέρον ώστε να τις υποστηρίξει. Ευτυχώς, ο παίκτης μπορεί εύκολα να τις προσπεράσει και αυτό να μην έχει καμία ιδιαίτερη επίπτωση στη συνολική ψυχαγωγική εμπειρία του Killzone 3.

Ο ήχος του τίτλου είναι επίσης ποιοτικός, έστω κι αν δεν κινείται στο ίδιο επίπεδο με τα γραφικά του. Η μουσική καταβάλλει προσπάθειες να είναι κινηματογραφική και επική: σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει, ενίοτε όμως υπερβάλλει και καταλήγει να είναι απλώς πομπώδης. Δεν επιδρά αρνητικά πάντως στην όλη ατμόσφαιρα του τίτλου. Τα ηχητικά εφέ είναι σαφώς πιο εύστοχα, αφού και ποικιλία και αληθοφάνεια τα χαρακτηρίζει - ειδικά όσον αφορά στη λειτουργία των όπλων και τις εκρήξεις. Η απόδοση των διαλόγων για τους περισσότερους χαρακτήρες είναι επίσης πολύ καλή, έστω κι αν μικρές υπερβολές φιλοδοξιών... Hollywood εδώ κι εκεί μπορεί να διακρίνει κανείς. Ως σύνολο, πάντως, ηχητικά το Killzone 3 βρίσκεται "ένα κλικ πιο ψηλά" από όλα σχεδόν τα shoot' em up πρώτου προσώπου του PS3, γεγονός που δεν αμφισβητείται εύκολα από κανέναν - και λαμβάνοντας στα υπόψιν πόσους ποιοτικούς εκπροσώπους έχει η συγκεκριμένη κατηγορία στο PS3, αυτό είναι υπεραρκετό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ