L.A. Noire: Complete Edition

Ρετρό αισθητική, αίσθηση διαφορετική

Οι δραστηριότητες του παίκτη στο L.A. Noire η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν... ομοιογενές σύνολο ακριβώς - πολλές φορές τα όσα πρέπει να κάνει δεν φαντάζουν τόσο σχετικά μεταξύ τους ή λογικά - όμως η ποικιλία έχουμε την αίσθηση πως εν τέλει "προσθέτει" στον τίτλο. Και η υπόθεση, η οποία είναι ενδιαφέρουσα και σίγουρα υψηλότερου επιπέδου απ' ότι η αντίστοιχη πολλών άλλων games του είδους, βοηθά ώστε το βασικό σενάριο, τουλάχιστον, να ακολουθείται άνετα.

Η έμφαση, πάντως, στο L.A. Noire, δεν έχει δοθεί τόσο στη δράση. Ο τίτλος είναι προσωποκεντρικός, υπό την έννοια ότι το σημαντικότερο που ζητείται από τον παίκτη είναι να ανακρίνει και να "ψυχολογήσει" επιτυχώς μάρτυρες και υπόπτους, ώστε να καταλήξει στην αλήθεια. Ο μηχανισμός είναι ενδιαφέροντας, καθώς απαιτεί όχι μόνο αντίληψη και παρατηρητικότητα, αλλά και ένστικτο ενίοτε. Η δημιουργός εταιρεία του L.A. Noire, δε, η Team Bondi, έχει αναπτύξει αληθινά θαυμαστή τεχνολογία όσον αφορά στην απόδοση των προσώπων και των κινήσεων κάθε χαρακτήρα: πολλά από τα στοιχεία που ο χρήστης θα πρέπει να "ανιχνεύσει" κατά την ανάκριση ή τη συνομιλία μαζί τους βρίσκονται ακριβώς εκεί - κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε άλλο video game.

Στα τεχνικά, ο τίτλος παρουσιάζει μικρές... ανισότητες. Τα γραφικά του είναι προσεγμένα και πειστικά, για να κινηθούν χωρίς προβλήματα όμως απαιτούν ισχυρό PC - και οι συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν για το αντίθετο, δυστυχώς αλλοιώνουν το στυλ του τίτλου. Οι gamers με ικανά μηχανήματα στη διάθεσή τους, πάντως, θα θαυμάσουν ένα Los Angeles της δεκαετίας του '50 ακόμη ομορφότερο από τις πόλεις των GTA! Την εξαιρετική μουσική, πάντως, καθώς και την καλή παρουσίαση, θα την απολαύσουν όλοι οι χρήστες H/Y, όπως και τον βελτιωμένο σε σχέση με την έκδοση του Μάη χειρισμό. Όλοι οι PC gamers, άλλωστε, ως... εξιλέωση για την εξάμηνη υπομονή που έκαναν σε σχέση με τους κατόχους PS3/Xbox 360, λαμβάνουν δωρεάν ως τμήμα του τίτλου και τις 5 "επεκτάσεις" με extra υποθέσεις προς επίλυση, που οι δεύτεροι χρειάστηκε να πληρώσουν. Pas mal!



Το L.A. Noire σαφώς και δεν είναι τέλειο: υπάρχουν σημεία στα οποία καταλήγει να είναι ελαφρώς... προβλέψιμο, ενώ τμήματά του επαναλαμβάνονται περισσότερο απ' όσο θα θέλαμε. Συν τοις άλλοις, όντας "σεναριακός" τίτλος, από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί και μετά δεν προσφέρει κανένα λόγο να ασχοληθεί κανείς μαζί του περαιτέρω. Είναι όμως από εκείνες τις ψυχαγωγικές εμπειρίες που δεν προσφέρει κανένα άλλο video game με τον ίδιο τρόπο - και η εικονική "ηθοποιία" μερικών από τους χαρακτήρες του θα πρέπει να την δει κανείς για να την πιστέψει! Σε όσους και όσες αρέσει η μυστηριώδης πλοκή, οι κινηματογραφικές καταδιώξεις αλλά και η ατμόσφαιρα των φιλμ νουάρ, ο τίτλος της Rockstar θα χαρίσει πολλές ώρες διασκέδασης. Με το κατάλληλο PC, άκρως εντυπωσιακής!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ