Logitech Wireless Guitar Controller

Το... κοντινότερο πράγμα στο αληθινό!

Είδος: Αξεσουάρ
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €200,00

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Αν απέδειξαν κάτι τα music games τύπου Guitar Hero και Rock Band, είναι το εξής απλό: όταν οι καταναλωτές κρίνουν πως ένα είδος περιφερειακού θα τούς προσφέρει αρκετή διασκέδαση, δεν θα διστάσουν να πληρώσουν γι' αυτό - ακόμη κι αν το κόστος είναι υπολογίσιμο. Παραδοσιακά, σχεδόν κανένα ακριβό περιφερειακό για οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας όπως το PS3 και το Xbox 360 δεν σημειώνει... σαρωτική εμπορική επιτυχία, ακριβώς επειδή οι gamers συνήθως τα θεωρούν περιορισμένης αξίας. Τα music games όμως αποδείχθηκαν τόσο δημοφιλή, ώστε τα ακριβά περιφερειακά των games αυτών να σημειώσουν πωλήσεις ανεπανάληπτες για το κόστος τους. Κι όπου υπάρχει χώρος για ακριβά περιφερειακά, υπάρχει χώρος για καλύτερα και ακριβότερα. Εξ ου και η υπέροχη Wireless Guitar της Logitech, την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε με το Guitar Hero Smash Hits για να τις εντυπώσεις μας στις επόμενες παραγράφους.

Η Wireless Guitar της Logitech κοστολογείται τυπικά στα 200 ευρώ. Ξεκινώντας απ' αυτό, εύκολα καταλαβαίνει οποιοσδήποτε ότι οι απαιτήσεις μας είναι εκ των πραγμάτων αυξημένες, η ελβετική εταιρεία όμως δικαιώνει και με το παραπάνω το υπολογίσιμο ποσό. Από την πρώτη στιγμή που θα πιάσει κανείς στα χέρια του το συγκεκριμένο προϊόν, αντιλαμβάνεται τη διαφορά με τις τυπικές κιθάρες των Guitar Hero. Το μέγεθός της είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό μιας πραγματικής κιθάρας, το βάρος της είναι επίσης αυξημένο (αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικό), ενώ η συνολική "αίσθηση" που δίνει είναι αυτή ενός μουσικού οργάνου, όχι απλού χειριστηρίου. Με άλλα λόγια, το πρώτο πράγμα που "αγοράζουν" αυτά τα 200 ευρώ είναι η εντύπωση ότι ο παίκτης χειρίζεται κάτι πιο ρεαλιστικό από ένα "παιχνίδι".

Το αυξημένο βάρος και η απείρως καλύτερη "αίσθηση", φυσικά, οφείλονται στα πολυτελή υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της Wireless Guitar. Πλαστικά δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά. Το σώμα της κιθάρας είναι φτιαγμένο από πραγματικό οργανικό ξύλο και όπου περιμένει να βρει κανείς μεταλλικά μέρη, βρίσκονται εκεί. Ακόμη και πλήκτρα τα οποία σε κάθε άλλο χειριστήριο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι χρωματιστά και γενικώς ακαλαίσθητα, στην Wireless Guitar είναι... "καμουφλαρισμένα" στη μορφή στοιχείων πραγματικής κιθάρας. Αποτέλεσμα: το περιφερειακό είναι από τα ομορφότερα που έχουμε συναντήσει ποτέ, ανεξαρτήτως κατηγορίας - αναφερόμαστε όμως στη μαύρη έκδοση του PS3, όχι την πορτοκαλί/λευκή του Xbox 360 που είναι... χμμμ... ιδιότυπη στην όψη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ